Luistervoorbeeld

Het verstoorde leven

Auteur Etty Hillesum
Voorlezer Julika Marijn, Geurt Gaarlandt
Speelduur 9u 37m 44s
€ 19,94

Beschrijving

In het holst van de oorlog schrijft de 27-jarige joodse Etty Hillesum haar overrompelende dagboeken. De dagboeken en brieven zijn over de hele wereld vertaald en gelezen. Haar gedachtegoed is voor veel mensen een bron van troost, inspiratie en kracht. Etty verbindt ons niet alleen met een periode uit het verleden, maar ook met het nu. En, nog belangrijker, met onszelf.

Julika Marijn leest Het verstoorde leven, dat voor het luisterboek is aangevuld met een aantal brieven uit 1943, en geeft Etty Hillesum op indrukwekkende wijze een stem, een stem die nu duidelijker dan ooit gehoord mag worden. Geurt Gaarlandt leest de inleiding en diverse verduidelijkende intermezzi.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 26 januari 2009
ISBN 9789047607526
Taal Nederlands
Speelduur 9u 37m 44s
Bestandsgrootte 467 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Etty Hillesum
Etty Hillesum

Etty Hillesum (1914-1943), geboren Esther Hillesum in een joods-Nederlandse familie, kreeg bekendheid door de publicatie van haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord. In haar dagboek verwoordde ze haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de Tweede Wereldoorlog en de absurditeiten van de holocaust. Het boek is niet alleen een sterk persoonlijk document, maar geeft ook enig inzicht in de wijze waarop de anti-Joodse maatregelen en deportaties in die jaren op Joden zelf is overgekomen.

Etty's dagboeken, of althans een groot deel ervan, werden gebundeld en in november 1981 uitgegeven onder de titel Het verstoorde leven - Dagboek van Etty Hillesum. Het dagboek begint op 9 maart 1941 en eindigt met het bericht van een vriend over haar deportatie naar Auschwitz op 6 september 1943.

Toon aanbod