Luistervoorbeeld

Herinneringen aan mijn moeder

Auteur Jan de Hartog
Spreker Geert Mak
Speelduur 2u 11m 8s
€ 10,35

Beschrijving

Ze was een stille vrouw, getrouwd met een vooraanstaande protestante theoloog en dominee. Ze overleefde de bezetting van Nederland door de nazi’s, de opsluiting in een Japans concentratiekamp en de dood van haar echtgenoot na dertig jaar huwelijk.

Jan de Hartog vertelt over haar uitzonderlijke veerkracht: hoe ze een wapenstilstand sluit tussen het Nederlandse leger en de Indonesische guerrilla’s terwijl ze gevangene was, hoe ze kinderen Bijbelles geeft, hoe ze vrouwen, op de rand van een zenuwinzinking, onderwijst in filosofie en de geschiedenis van de Engelse tuinarchitectuur.

De Hartog vertelt ons hoe zijn moeder na haar vrijlating haar vooroorlogse leven weer oppakt en spiritueel adviseur wordt, en hoe moeder en zoon uiteindelijk op de proef gesteld zullen worden wanneer er maagkanker bij haar wordt geconstateerd. Hoe haar levenskracht overwon, toen haar lichaam verzwakte en hoe haar moed hem zelf geestelijk deed ontwaken toen hij tijdens de laatste maanden van haar leven de kracht, het vermogen en de aanvaarding vond om zijn moeder tot het einde toe bij te staan.

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 17 januari 2014
ISBN 9789047608684
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 11m 8s
Bestandsgrootte 95 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jan de Hartog

Jan de Hartog (1914–2002) was een bekende Nederlandse romanschrijver.

Als >Hollands Glorie in 1940 verschijnt, is Jan de Hartog 26. Twee jaar later wordt het boek door de Duitsers verboden omdat De Hartog zich niet bij de Kultuurkamer heeft gemeld. Het boek wordt daardoor een symbool van het verzet. In 1943 ontvlucht Jan de Hartog Nederland. Na een aantal Europese omzwervingen vestigt hij zich uiteindelijk in Houston in de VS waar hij tot zijn dood zal blijven wonen. Ondanks het gebrek aan literaire erkenning is Jan de Hartog een van de meest gelezen Nederlandse schrijvers in het buitenland.

Toon aanbod