Herinneringen aan mijn moeder
Herinneringen aan mijn moeder

Herinneringen aan mijn moeder

De Hartog vertelt ons hoe zijn moeder na haar vrijlating haar vooroorlogse leven weer oppakt, hoe moeder en zoon uiteindelijk op de proef gesteld zullen worden wanneer er maagkanker bij haar wordt geconstateerd.

Auteur

Jan de Hartog

Spreker

Geert Mak

Speelduur

2 uur 11 min

€ 10,35

Beschrijving

Ze was een stille vrouw, getrouwd met een vooraanstaande protestante theoloog en dominee. Ze overleefde de bezetting van Nederland door de nazi’s, de opsluiting in een Japans concentratiekamp en de dood van haar echtgenoot na dertig jaar huwelijk.

Jan de Hartog vertelt over haar uitzonderlijke veerkracht: hoe ze een wapenstilstand sluit tussen het Nederlandse leger en de Indonesische guerrilla’s terwijl ze gevangene was, hoe ze kinderen Bijbelles geeft, hoe ze vrouwen, op de rand van een zenuwinzinking, onderwijst in filosofie en de geschiedenis van de Engelse tuinarchitectuur.

De Hartog vertelt ons hoe zijn moeder na haar vrijlating haar vooroorlogse leven weer oppakt en spiritueel adviseur wordt, en hoe moeder en zoon uiteindelijk op de proef gesteld zullen worden wanneer er maagkanker bij haar wordt geconstateerd. Hoe haar levenskracht overwon, toen haar lichaam verzwakte en hoe haar moed hem zelf geestelijk deed ontwaken toen hij tijdens de laatste maanden van haar leven de kracht, het vermogen en de aanvaarding vond om zijn moeder tot het einde toe bij te staan.

Details

Imprint

Rubinstein Audio

Uitgever

Storytel Publishing Netherlands

Publicatiedatum

17 januari 2014

ISBN

9789047608684

Taal

Nederlands

Speelduur

2 uur 11 min

Bestandsgrootte

95 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Jan de Hartog Bekijk alles

Herinneringen van een bramzijgertje
€ 11,95

Meer spreker Geert Mak Bekijk alles

Een kleine geschiedenis van Amsterdam
€ 14,99
Het ontsnapte land

Het ontsnapte land

Geert Mak

€ 9,99
In de ban van de krekel, in de ban van de mier
€ 2,99