Luistervoorbeeld

Nijntje is er weer

De tweede musical van Nijntje
Auteur Ivo de Wijs, Dick Bruna
Voorlezer Eva Poppink, Vanessa Werkhoven, Margot van Doorn, Pim van Alten, Annemarie Henselmans, Don van Dijke
Speelduur 52m 47s
€ 7,95

Beschrijving

Herkenbare avonturen: een logeerpartij, spookje spelen en vogeltjes voeren. Soms juist bijzonder of een beetje vreemd: Nijntje leert breien, ze blijkt te kunnen toveren en haar moeder verwacht een baby. Omdat er een kleine Pluis op komst is, wordt Nijntje natuurlijk vanzelf een grote pluis. En als grote pluis moet je naar school! Gelukkig gaat Nina ook mee. Inmiddels wordt het buiten steeds kouder en als de hele wereld wit is, wordt met kerst de kleine pluis geboren...

De scripts zijn van Ivo de Wijs, de muziek is van Joop Stokkermans en uiteraard is alles gebaseerd op de verhalen van Dick Bruna. Vrolijke, alledaagse, maar ook bijzondere avonturen voor Nijntje Pluis.

Cast
Nijntje: Eva Poppink
Nina: Vanessa Werkhoven
Moeder Pluis: Margot van Doorn
Vader Pluis: Pim van Alten
Oma Pluis, brandweerman, Willemijn: Annemarie Henselmans
Opa Pluis, brandweerman, schoolmeester: Don van Dijke

Regie: Bruun Kuijt
Teksten: Ivo de Wijs
Muziek: Joop Stokkermans
Arrangementen: Joop Stokkermans & Edwin Schimscheimer
Orkestleiding: Edwin Schimscheimer
Musici: Allard Buwalda (saxofoon/fluit), Jan Oosting (trombone), Linda Dumessie (viool), Marianne van de Heuvel (viool), Simone Vierstra (altviool), Harriet Overbeek (cello), Peter Tiehuis (gitaar), Gerhard Jeltes (drum), Marcel Schimscheimer (bas), Edwin Schimscheimer (toetsen), Joop Stokkermans (piano)
Studio: Hans Aalbers Recordings
Techniek: Stanley Stokkermans en Hans Aalbers
Muziekproductie: Corine Haitjema

Inhoud
Liedjes:
Waar zou nijntje nou toch zitten (allen)
Logeren (Nijntje en Nina)
Breien (oma, Nijntje en Nina)
Een koetje (allen)
Nijntje en de toverfee (Nijntje)
Een broertje of een zusje (vader en moeder Pluis)
Ik ben een spook (Nijntje en Nina)
Er is iets aan de hand (Nijntje, Nina en de brandweermannen)
Naar school (moeder Pluis, Nijntje, Nina en schoolmeester)
Konijnen 3 (Nijntje, Nina en Willemijn)
Het wordt winter (vader en moeder Pluis)
Kerstmis (allen)
Op het ijs (allen)
Nijntje (allen)
Alle liedjes staan ook als karaoke versie op dit luisterboek

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 30 december 2013
ISBN 9789047609704
Taal Nederlands
Speelduur 52m 47s
Bestandsgrootte 61 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Ivo de Wijs
Ivo de Wijs

Ivo de Wijs (1945) is tekstdichter en presentator. Ivo de Wijs (Tilburg, 13 juli 1945) is tekstdichter en presentator. Hij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar het M.O.-B diploma. Hij stond vier jaar voor de klas. Van 1971 tot 1980 trad hij op met het Kabaret Ivo de Wijs, een groep die 4 theaterprogramma's, 6 langspeelplaten en 1 CD maakte (Terug naar de wortels, uitgebracht in 1993 door EMI, “een hommage aan een van de spiritueelste cabarets van de jaren '70”). Van 1997 tot 2002 bracht Ivo samen met Pieter Nieuwint 10 x per seizoen het theaterprogramma Literair Variété. In 2003 gaven de beide heren de eerste voorstellingen van Literair Varié2.

Ivo schreef en schrijft teksten voor o.a. Samson en Gert, Paul de Leeuw, Di Gojim, Youp van 't Hek, Jenny Arean, Lenette van Dongen, Kinderen voor kinderen, e.v.a., maar vooral voor Kabaret Lurelei: Thuis Best, Tussen Zomer en Winter, Fien en Jasperina de Jong: De Gekkin van de Gracht, Victoria, Tour de Chant, Morgenster, Lang leve de Opera en Uitgestelde ontmoeting. Voor Toneelgroep Theater bewerkte hij het toneelstuk Great Expectations (naar Dickens) tot de musical Pip en schreef de liedteksten voor de musicals Pippi Langkous en Koning van Katoren en Alleen op de wereld. Hij maakte verder bewerkingen van de musicals De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en Foxtrot en een nieuwe vertaling van de musical Irma la Douce. Samen met Joop Stokkermans schiep hij zes kindermusicals voor de Jeugdkomedie Amsterdam: Wie heet er nou Bons?, Feest, Ik wil hier weg!, Spelenderwijs, Boevenpak en Pruikentijd en, vrij naar de boeken van Dick Bruna, Nijntje en Nijntje is er weer. In 2001 verschenen Ivo's beste liedteksten in de Pluche-reeks van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar: Het gaat goed met Nederland (samenstelling: Jaap Bakker).

Als light verse-dichter publiceerde Ivo 10 bundels o.a. Vroege Vogels Radioverzen, Zondagmorgenverzen en Vroege Vogel, nieuwe en oude verzen van Ivo de Wijs. Hij bezorgde een selectie uit de liedteksten van Drs. P (Tante Constance en Tante Mathilde) en een ruime keuze uit het poëtische werk van Nico Scheepmaker (De gedichten). Als publicist werkte hij mee aan Vrij Nederland, NRC/Handelsblad, Onze Taal, De Tweede Ronde, Propria Cures, Taptoe, enz.

Ivo schreef ruim twintig kinderboeken als Dat Rijmt (met tekenaar Alfons van Heusden), De Theaterkater (met Nicolle van den Hurk) en De schat van Tijmen Tierentijn met Mance Post). Het boek Waar is Springer, waar is Twikkie? werd vertaald in het Engels, Duits en Spaans. Recente kinderboeken heten Hallo, badmuts en Koeienletters.

Als presentator werkte Ivo mee aan tal van symposia en letterkundige bijeenkomsten en verder aan allerlei radio- en televisieprogramma's als Pubertijd (Ikon-tv), Vogels dichterbij (Teleac-tv), De Vooruitgang (Vara-radio), De Taalmeesters (Avro-tv), Te huur (Teleac-tv), Onverwachte natuur (Vara-tv). Van 1985 tot 2005 presenteerde hij het Vara-radioprogramma Vroege Vogels.

Een Edison, een Gouden Harp, een Zilveren Reiss-microfoon, een Zilveren Griffel (voor Dat Rijmt), de Kees Stip-prijs (voor zijn light verse), de Groenmanprijs van het Genootschap Onze Taal en de Oudemansmedaille van Natuurmonumenten vielen hem ten deel.

Toon aanbod