Alexander
Alexander

Alexander

Portret van kroonprins Willem-Alexander. Eind 1984 sprak Renate Rubinstein met Z.K.H. Prins Willem-Alexander van Oranje. Tijd om terug te blikken.

Auteur

Renate Rubinstein

Spreker

Renate Rubinstein

Speelduur

1 uur 16 min

€ 7,99

Beschrijving

Eind 1984 sprak Renate Rubinstein gedurende tien dagen in Engeland met Z.K.H. Prins Willem-Alexander van Oranje. Oftewel Alexander. Ter gelegenheid van het vaderschap van dit sympathieke lid van ons koningshuis verscheen in 2004 een heruitgave van dit bijzondere portret.

Destijds sloot Nederland Alexander in het hart vanwege zijn eerlijke en humoristische antwoorden, in 2002 deden wij dat opnieuw toen hij trouwde met zijn Argentijnse bruid Máxima Zorreguieta. Nu wordt het charme-offensief voortgezet met hun kinderen Amalia en Alexia en Ariane. Tijd om terug te blikken naar 18 jaar geleden.

Inhoud
Rechercheurs
Prins glimlach
School
Zelfportret
Korte samenvatting
Alexander 12
Beroepskeuze
Sonja show
Oprotten
Ouders
Liefdesleven
Restant
Laatste avond
Afscheid van school
Afscheid van Alexander
Monarchie
Slot

Details

Imprint

Uitgeverij Rubinstein

Uitgever

Rubinstein Publishing BV

Publicatiedatum

9 juli 2011

ISBN

9789047611776

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 16 min

Bestandsgrootte

67 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Renate Rubinstein (1929-1990) werd geboren in Berlijn als oudste kind van een joodse vader en een niet-joodse moeder. Vanaf 1961 schreef zij onder het pseudoniem 'Tamar' columns in Vrij Nederland, waarin ze op uitgesproken wijze haar mening gaf over maatschappelijke en persoonlijke kwesties. Zij heeft twintig bundels gepubliceerd.

In 1988 ontving zij voor haar 'buitengewone verdiensten ten opzicht van het mensdom in het algemeen'en 'voor haar moed, sprekend uit tal van publicaties' de Hélène de Montigny-prijs. In 2005 verscheen bij Augustus Twijfel trainen, een eerste keus uit haar dagboeken, en Over Israël, samengesteld door Hans Goedkoop. In 2006 verscheen Tussen kat en mens en in 2007 Niets te verliezen en toch bang, een klassieker onder de egodocumenten die bekroond werd met de Multatuli-prijs 1979.

Meer auteur Renate Rubinstein Bekijk alles

Liefst verliefd

Liefst verliefd

Renate Rubinstein

€ 5,99

Meer spreker Renate Rubinstein Bekijk alles

Liefst verliefd

Liefst verliefd

Renate Rubinstein

€ 5,99