Luistervoorbeeld

Tien-en-één-nacht

Voorgelezen door Julika Marijn
Auteur Charles Lewinsky
Voorlezer Julika Marijn
Speelduur 4u 9m 29s
€ 13,55

Beschrijving

In het vervallen Palace Hotel bezoekt een ordinaire schurk een wat oudere prostituee om haar verhalen te laten vertellen. Dat kan ze namelijk uitstekend. Tien-en-een verhalen vertelt deze moderne Scheherazade aan haar klant. Over een zelfmoordenaar die helemaal niet blij is met zijn redding; over een al gestorven mens, die dat zelf nog niet doorheeft; over een man met twee hoofden die ongewone gesprekken voeren. Alle verhalen cirkelen om de vraag: wát maakt een mensenleven en wáárom is het verzinsel vaak waarachtiger dan de werkelijkheid?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 29 oktober 2013
ISBN 9789047616047
Taal Nederlands
Speelduur 4u 9m 29s
Bestandsgrootte 177 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Charles Lewinsky
Charles Lewinsky

Charles Lewinsky (1946) woont in Zürich en Frankrijk. Lewinsky heeft jarenlang gewerkt als dramaturg, regisseur en redacteur; hij schrijft romans, toneelstukken en televisiescripts. Zijn boeken worden vertaald in het Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Zweeds, Chinees en Deens.

Met Het lot van de familie Meijer, waarvan in Nederland ruim 300.000 exemplaren zijn verkocht, sleepte hij in Frankrijk de Prix du meilleur livre étranger in de wacht. Voor zijn roman De verborgen geschiedenis van Courtillon ontving hij de prijs van de Zwitserse Schillerstichting. In oktober 2012 verscheen Terugkeer ongewenst, het deels waargebeurde, deelse fictieve levensverhaal van de Joodse acteur, entertainer en regisseur Kurt Gerron, die in de jaren twintig en dertig grote triomfen vierde in Berlijn. Zijn roman Tien-en-één-nacht verschijnt in november 2013.

Toon aanbod