Luistervoorbeeld

Ventoux

Auteur Bert Wagendorp
Voorlezer Gijs Scholten van Aschat
Speelduur 7u 36m 49s
€ 18,35

Beschrijving

Op 25 juni 1982 verongelukt de jonge, veelbelovende dichter Peter Seegers op de Mont Ventoux. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence.

André heeft een loopbaan als cokedealer voor de betere kringen achter de rug. Joost is natuurkundige en winnaar van de Spinozapremie, maar hij wordt beschuldigd van fraude. De Achterhoekse Surinamer David is eigenaar van een avonturenreisbureau,misdaadjournalist Bart werkt aan een boek over Spinoza en fietsen. Laura, die na de dood van Peter spoorloos verdween, blijkt toneelregisseur in Arezzo.

Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Kun je keuzes tenietdoen? Wat doet de tijd? Wat ís de tijd? Kan liefde een hechte vriendschap breken? Kun je schuld hebben aan het noodlot? Wat moet je nog, als de vijftig nadert? Waarom gaan ze terug?

Details

UitgeverRubinstein Audio
Publicatiedatum 19 mei 2014
ISBN 9789047618379
Taal Nederlands
Speelduur 7u 36m 49s
Bestandsgrootte 315 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Bert Wagendorp
Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) is columnist bij de Volkskrant. Hij versloeg vanaf 1989 voor de Volkskrant alle grote wielerwedstrijden, waaronder zes keer de Tour de France.

Hiernaast is hij medeoprichter en redacteur van het wielertijdschrift De Muur. Wagendorp publiceerde eerder de novelle De proloog en de verhalenbundel De dubbele schaar. In 2013 verscheen Ventoux, door De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand in juni 2013.

Toon aanbod