Luistervoorbeeld

Pippi gaat aan boord

Auteur Astrid Lindgren
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 2u 43m 42s
€ 9,99

Beschrijving

Pippi lijdt schipbreuk in een oude roeiboot,gaat heel eventjes naar school en koopt voor alle kinderen in het stadje de speelgoedwinkel leeg. Maar het allermooiste is natuurlijk dat Pippi's vader,kapitein Ephraim Langkous,in Villa Kakelbont op bezoek komt.Tommy en Annika zijn bang dat Pippi nu weg zal gaan. Gaat hun buurmeisje met haar vader mee aan boord van zijn schip? De geestige en avontuurlijke verhalen van Pippi Langkous worden voorgelezen door niemand minder dan Dieuwertje Blok

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 22 mei 2020
ISBN 9789047628255
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 43m 42s
Bestandsgrootte 225 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Astrid Lindgren

Astrid Lindgren-Ericsson (1907–2002) was een Zweeds schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek werd uitgegeven in 1944, Britt-Mari opent haar hart. In hetzelfde jaar bedacht ze haar beroemdste karakter, Pippi Langkous, met haar rode haar en sproeten het sterkste meisje ter wereld. Ze bedacht het in eerste instantie voor haar dochter Karin toen zij ziek was. Het boek werd uitgebracht in 1947 en werd een groot succes in de hele wereld.

De boeken van Astrid Lindgren werden vertaald in zo'n tachtig talen en er zijn er meer dan 120 miljoen van verkocht. Daarnaast zijn er ongeveer 50 films gebaseerd op haar boeken. In Nederland kreeg ze driemaal de Zilveren Griffel, ondermeer voor Lotta uit de Kabaalstraat.

Astrid Lindgren trok wereldwijd de aandacht met haar boek De gebroeders Leeuwenhart. Hiervoor werd zij onderscheiden met de vredesprijs.

Toon aanbod