Luistervoorbeeld

Pippi gaat naar Taka Tuka land

Auteur Astrid Lindgren
Spreker Dieuwertje Blok
Speelduur 2u 26m 36s
€ 9,99

Beschrijving

Pippi's vader, kapitein Ephriam Langkous, komt naar Villa kakel-bont om zijn dochter te halen. Maar gelukkig is dat niet erg, want Tommy en Annika mogen mee! Ze varen naar het eiland Taka-Tuka, waar Pippi's vader koning van is. Het is maar goed dat Pippi zo mega-sterk is, want Tommy gaat bijna naar de haaien en boeven hebben het op de parels gemunt waar de eilandkinderen mee knikkeren. De laatste verhalen, altijd weer even geestige en avontuurlijk, over het beresterke kind Pippi Langkous, worden voorgelezen door Dieuwertje Blok. Dieuwertje Blok is bij kinderen bekend als presentatrice van Het Sinterklaasjournaal. Na Pippi gaat aan boord leest Dieuwertje Blok ook deze verhalen hoorbaar met veel plezier voor.

Details

ImprintUitgeverij Rubinstein
UitgeverRubinstein
Publicatiedatum 22 mei 2020
ISBN 9789047628262
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 10 tot 12 jaar
Soort audioLuisterboek
Speelduur 2u 26m 36s
Bestandsgrootte 201 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Astrid Lindgren

Astrid Lindgren-Ericsson (1907–2002) was een Zweeds schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek werd uitgegeven in 1944, Britt-Mari opent haar hart. In hetzelfde jaar bedacht ze haar beroemdste karakter, Pippi Langkous, met haar rode haar en sproeten het sterkste meisje ter wereld. Ze bedacht het in eerste instantie voor haar dochter Karin toen zij ziek was. Het boek werd uitgebracht in 1947 en werd een groot succes in de hele wereld.

De boeken van Astrid Lindgren werden vertaald in zo'n tachtig talen en er zijn er meer dan 120 miljoen van verkocht. Daarnaast zijn er ongeveer 50 films gebaseerd op haar boeken. In Nederland kreeg ze driemaal de Zilveren Griffel, ondermeer voor Lotta uit de Kabaalstraat.

Astrid Lindgren trok wereldwijd de aandacht met haar boek De gebroeders Leeuwenhart. Hiervoor werd zij onderscheiden met de vredesprijs.

Toon aanbod