Werk is geen oplossing
Werk is geen oplossing

Werk is geen oplossing

Werk is geen oplossing, maar een probleem. We zijn steeds meer gaan werken en krijgen daar steeds minder zekerheid voor terug. Iedereen is moe, niemand heeft tijd. Waarom pikken we dat eigenlijk? In 'Werk is geen oplossing' laat Marguerite van den Berg zien dat het anders kan én moet.

Auteur

Marguerite van den Berg

Spreker

Carolina Mout

Speelduur

5 uur 21 min

€ 11,99

Beschrijving

Werk is geen oplossing, maar een probleem. We proberen onze bestaanszekerheid te verankeren in de stabiliteit van werk, maar juist werk is nu buitengewoon onbetrouwbaar. Het vraagt altijd meer van ons, verandert voortdurend de voorwaarden en is het liefst vaag over de toekomst. We zijn steeds meer gaan werken en krijgen daar steeds minder zekerheid voor terug. Iedereen is moe, niemand heeft tijd. Waarom pikken we dat eigenlijk?

Werk zou ons emanciperen en onafhankelijk maken. Zo draaien ook gesprekken over feminisme steeds om hetzelfde saaie en uitgeputte idee dat alle vrouwen de arbeidsmarkt op moeten. En dat terwijl niet werken voor veel vrouwen allang geen optie meer is.

In 'Werk is geen oplossing' laat Marguerite van den Berg zien dat het anders kan én moet. Zij deelt verhalen over onzekerheid en over daden van verzet. Hoe kunnen we nieuwe manieren vinden om te staken? En hoe kunnen we voor nieuwe zekerheden zorgen? Dit boek is voor jou als je op adem wil komen en op zoek bent naar een ander bestaan.

Details

Imprint

Amsterdam University Press

Uitgever

Amsterdam University Press

Publicatiedatum

8 oktober 2021

ISBN

9789048557837

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 21 min

Bestandsgrootte

442 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer spreker Carolina Mout Bekijk alles

Aliki

Aliki

Manja Ressler

€ 15,99
Vrienden worden met je lijf
€ 14,99
Rijke mensen zijn anders

Rijke mensen zijn anders

Annejet van der Zijl

€ 12,99
Making friends with anxiety
€ 9,99