Luistervoorbeeld

Een rus in de Jordaan

SerieDe Waal & Baantjer deel 1
Auteur Simon de Waal, Baantjer
Voorlezer Sander de Heer
Speelduur 4u 58m 44s
€ 9,99

Beschrijving

Rechercheur Peter van Opperdoes liet zijn knieën los en kwam zacht kreunend omhoog. Daarna liet hij zijn blik nog eens over het fraai gevormde lichaam van de dode jonge vrouw dwalen... haar rechterarm naar voren in de sneeuw... de wijsvinger van haar rechterhand gestrekt naar de sleutelbos en de halfopen ingang van haar woning.

Peter van Opperdoes, jarenlang rechercheur van bureau Warmoesstraat, wordt na de dood van zijn vrouw overgeplaatst naar bureau Raampoort. Zijn superieuren gunnen de oude rechercheur nog wat jaren op een rustiger bureau. Daar wordt de jonge rechercheur Jacob zijn partner, en samen moeten zij de moord op een jonge prostituee in de Jordaan oplossen. Ze raken verwikkeld in een ingewikkeld complot vol schemerige advocaten, zeldzame pistolen, duistere criminelen en levenswijze vrouwen. Peter van Opperdoes en Jacob krijgen echter hulp uit onverwachte hoek...

Details

ImprintThe House of Books
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 1 oktober 2018
ISBN 9789048847457
Taal Nederlands
Speelduur 4u 58m 44s
Bestandsgrootte 274 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Simon de Waal
Simon de Waal

Simon de Waal (1961) is auteur, scenarist, regisseur en rechercheur zware misdaad. Hij schreef de thrillers Cop vs Killer (nominatie Gouden Strop) en Pentito (winnaar Diamanten Kogel, nominatie Gouden Strop), en startte met Appie Baantjer in 2009 de succesvolle De Waal & Baantjer-reeks. Daarnaast won hij een Gouden Kalf voor het scenario van Lek, een van de beste Nederlandse misdaadfilms aller tijden. In 2016 schreef hij Vector, het geschenk van de Spannende Boeken Weken, en Nemesis, dat ook werd genomineerd voor de Diamanten Kogel en de Gouden Strop.

Toon aanbod