Luistervoorbeeld

Een lijk in de kast

Auteur Simon de Waal, Baantjer
Voorlezer Sander de Heer
Speelduur 3u 50m 27s
€ 9,99

Beschrijving

Op een mooie zomerdag, als de Jordaan zucht en steunt van de hitte, werkt rechercheur Peter van Opperdoes alleen op het oude bureau Raampoort. Toch is hij daar niet eenzaam, want hij heeft altijd zijn overleden vrouw nog, met wie hij gesprekken kan voeren en aan wie hij om raad kan vragen.

Dan komt een jonge vrouw bij Van Opperdoes op het bureau langs. Zij vertelt zojuist in een woning te zijn geweest, die ze op het punt staat te huren. Van de makelaar kreeg ze de sleutels, want ze wilde het huis eerst bezichtigen voordat ze definitief 'ja' zou zeggen. De makelaar had bovendien gezegd dat er 'iets' in de woning was gebeurd, maar dat alle nu netjes en schoon was. Bij binnenkomst schrok ze zich wild... in de woning lagen twee lijken.

Peter van Opperdoes, in zijn eentje op het bureau omdat zijn jonge collega Jacob op de camping zit, loopt met haar mee naar de woning. Dit wil hij met eigen ogen aanschouwen. Hij opent de deur, maar de woning is leeg... Jacob, die trouw iedere dag even met zijn oude vriend belt om te vragen hoe het hem vergaat, komt onder veel gemopper van zijn vrouw snel terug naar Amsterdam, om dit onderzoek vol mysterieuze wendingen samen met Van Opperdoes op te lossen...

Details

Uitgeverij The House of Books
Publicatiedatum 1 oktober 2018
ISBN 9789048847464
Taal Nederlands
Speelduur 3u 50m 27s
Bestandsgrootte 211 Mb
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Simon de Waal
Simon de Waal

Simon de Waal (1961) is rechercheur zware misdaad en auteur van de thrillers Cop vs Killer en Pentito, beide genomineerd voor de Gouden Strop. Met Pentito won hij tevens de Diamanten Kogel 2008.

In 2009 startte hij een reeks policiers met vriend en collega Appie Baantjer, die tijdens deel drie overleed. Afgelopen voorjaar vierde de reeks haar jubileum, met de verschijning van Een tien met een griffel.

In december 2014 was de eerste aflevering van Bureau Raampoort te zien op SBS6, gebaseerd op de reeks, met in de hoofdrollen Thomas Acda (Peter van Opperdoes) en Tim Haars (Jacob Halm). De serie wordt geschreven door Simon zelf.

Toon aanbod