Johan Cruijff
Johan Cruijff

Johan Cruijff

De biografie

De allesomvattende, definitieve biografie van Johan Cruijff

Auteur

Auke Kok

Spreker

Casper Gimbrère

Speelduur

23 uur 7 min

€ 12,99

Beschrijving

Een groot deel van Johan Cruijffs illustere carrière en leven voltrok zich in het volle licht van de schijnwerpers. Maar als mens en sportman bleef Cruijff in vele opzichten een ondoorgrondelijk mysterie. Gebruikmakend van talloze unieke documenten en puttend uit honderden interviews met buurt- en klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, trainers, zakelijke compagnons en familieleden schrijft Auke Kok de definitieve biografie van de kwajongen, zoon, familieman, voetballer, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Zijn levensverhaal is als een jongensboek, het verhaal van de volksjongen die uitgroeide tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff, de biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed als 'totaalvoetballer' vormgaf, en hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze Cruijff zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en ruziemaker - en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

Details

Imprint

Hollands Diep

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

12 december 2019

ISBN

9789048851164

Taal

Nederlands

Speelduur

23 uur 7 min

Bestandsgrootte

1905 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Auke Kok (1956) is historicus, schrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk - en zeker ook in zijn biografie van Johan Cruijff - merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het 'totaalvoetbal' van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een 'totaalschrijver' genoemd.

Meer auteur Auke Kok Bekijk alles

1974

1974

Auke Kok

€ 9,99
Flinke jongen

Flinke jongen

Auke Kok

€ 15,99
Vrolijke, zwarte maandag
€ 5,99

Meer spreker Casper Gimbrère Bekijk alles

De laatste koning

Steve Berry

€ 14,99
Val der titanen

Val der titanen

Ken Follett

€ 19,99
Ik beloof je dat ik honderd word
5.0

Ik beloof je dat ik honderd word

Peter R. de Vries, Royce de Vries

€ 19,99
Weg des doods

Weg des doods

Christopher Golden

€ 14,99