Luistervoorbeeld

Unspeakable

Speaker van het Lagerhuis over de Britse politiek en de brexit
Auteur John Bercow
Voorlezer Ad Knippels
Speelduur 17u 36m 45s
€ 14,99

Beschrijving

Toen John Bercow zich op 31 oktober 2019 terugtrok als speaker van het Britse Lagerhuis, was hij een van de bekendste en meest iconische figuren uit de Britse politiek. Tien jaar lang maakte hij vanuit die positie een van de meest koortsachtige periodes van de moderne Britse geschiedenis van dichtbij mee. Hij zat het parlement voor terwijl dat te maken had met belangrijke kwesties als bezuinigingsmaatregelen ten tijde van de financiële crisis; de regeringscoalitie met de Conservatieven en de Liberaal-Democraten; en natuurlijk het lastigste probleem van deze tijd - hoe de uitkomst van het referendum in 2016, de brexit, ten uitvoer moet worden gebracht.

Openhartig en onbevreesd laat John Bercow zich uit over de toonaangevende figuren uit zijn tijd - van Tony Blair tot
David Cameron, van Theresa May tot Boris Johnson. Hij motiveert de manier waarop hij heeft geprobeerd om het parlement te democratiseren en licht toe hoe hij zijn voorzitterschap inzette om de rechten van de parlementsleden te verdedigen en de regering ter verantwoording te roepen.

Unspeakable biedt een fascinerende kijk op de achtergrond en politieke carrière van Mister Speaker en is daarmee essentieel leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek en hoe democratie wordt - of zou moeten worden - vormgegeven.

Details

ImprintHollands Diep
UitgeverOveramstel Uitgevers
Publicatiedatum 18 maart 2020
ISBN 9789048856688
Taal Nederlands
Speelduur 17u 36m 45s
Bestandsgrootte 1451 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
John Bercow