Pizzamaffia
Pizzamaffia

Pizzamaffia

Het bekroonde YA-debuut van Khalid Boudou nu ook als audioboek!

Auteur

Khalid Boudou

Spreker

Khalid Boudou

Speelduur

5 uur 43 min

€ 12,99

Beschrijving

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en een leven met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizza-oorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia
is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Boudou's werk om bekend staat.

Details

Imprint

Moon

Uitgever

Overamstel Uitgevers

Publicatiedatum

16 september 2021

ISBN

9789048863778

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 43 min

Bestandsgrootte

471 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Khalid Boudou werd in één klap beroemd met zijn debuutroman Het Schnitzelparadijs, dat ook succesvol verfilmd werd. Zijn young adult-boek Pizzamaffia werd bekroond met de Debuutprijs van de Jonge Jury en is ook verfilmd. Khalid was columnist voor o.a. AD en BNR Nieuwsradio. Ook werkte hij als leraar Nederlands en bezoekt hij het hele jaar door scholen om toegankelijke lezingen, workshops en optredens te geven.

Meer auteur Khalid Boudou Bekijk alles

Pizzamaffia slaat door

Pizzamaffia slaat door

Khalid Boudou

€ 12,99

Meer spreker Khalid Boudou Bekijk alles

Pizzamaffia slaat door

Pizzamaffia slaat door

Khalid Boudou

€ 12,99