Luistervoorbeeld

Oom Oswald

Auteur Roald Dahl
Voorlezer Frank Lammers
Speelduur 6u 34m 28s
€ 14,99

Beschrijving

In het vaak dolkomische, volstrekt oneerbiedige Oom Oswald voert Roald Dahl Oswald Henryk Cornelius ten tonele: de vrouwenverleider, bonvivant, operaminnaar, spinnen expert en wandelstokmaniak. Deze bizarre figuur komt op een briljant idee om in één klap ontstellend rijk te worden. Zijn geniale inval voert hij met veel verve uit, waarbij hij heel wat ‘groten der aarde’, van Marcel Proust tot Sigmund Freud, meedogenloos uitmelkt.

Details

ImprintUitgeverij J.M. Meulenhoff
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 26 oktober 2018
ISBN 9789052861050
Taal Nederlands
Speelduur 6u 34m 28s
Bestandsgrootte 298 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Overdadig, obsceen en onbeschaamd vermakelijk.' (Sunday Express)

Over de auteur
Photo Roald Dahl
Roald Dahl

Roald Dahl (1916-1990) schreef zowel kinderboeken, die talloze malen bekroond werden, als boeken en verhalen voor volwassenen. Dahl is een van de belangrijkste en meestgelezen auteurs van de twintigste eeuw.

Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Toon aanbod