Kort Amerikaans
Kort Amerikaans

Kort Amerikaans

In 1962 verscheen bij Meulenhoff Kort Amerikaans, de inmiddels klassiek geworden debuutroman van Jan Wolkers

Auteur

Jan Wolkers

Spreker

Onno Blom

Speelduur

5 uur 52 min

€ 14,99

Beschrijving

In 1962 verscheen bij Meulenhoff Kort Amerikaans, de inmiddels klassiek geworden debuutroman van Jan Wolkers over een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Zonder dat de dreiging van de oorlog ook maar even verdwijnt, vecht de jongen in zijn schuilplaats tegen zijn angsten en zijn erotische obsessies. In 1979 herschreef Jan Wolkers het boek naar aanleiding van de verfilming die datzelfde jaar uitkwam. In 2006 werd het boek door Dick Matena in omgewerkt tot strip in drie delen. Een halve eeuw na verschijnen is de debuutroman van Jan Wolkers dus nog altijd springlevend!

Op 19 oktober a.s., exact vijf jaar nadat Wolkers stierf, vindt er een symposium over Jan Wolkers plaats: hét moment voor de presentatie van zowel het laatste deel van de strip als de speciale jubileumeditie van Kort Amerikaans. Een editie die alles heeft voor de liefhebber: stofomslag, leeslint, zwart-witillustraties uit de beginjaren van Jan Wolkers' kunstenaarschap en een voorwoord van Wolkers-biograaf Onno Blom.

Details

Imprint

Meulenhoff

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

10 maart 2020

ISBN

9789052862514

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 52 min

Bestandsgrootte

486 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

In meer dan veertig jaar heeft Jan Wolkers (1925-2007) een groot aantal veelgelezen romans, verhalen en essays geschreven. Hij debuteerde in 1961 met de bundel Serpentina's petticoat. Inmiddels behoort hij tot de meest vertaalde auteurs van Nederland. In 1982 werd hem de Constantijn Huygensprijs toegekend en in 1989 de P.C. Hooftprijs, die hij echter beide weigerde te accepteren. Tot zijn bekendste boeken behoren Kort Amerikaans, Turks Fruit en Terug naar Oegstgeest. Vlak voor zijn dood heeft hij het luisterboek van Turks Fruit ingesproken.

Behalve als schrijver werkte Wolkers als beeldhouwer en schilder. Hij maakte onder meer het Auschwitzmonument in het Wertheimpark in Amsterdam. In oktober 2007 overleed de auteur is zijn huis op Texel.

Meer auteur Jan Wolkers Bekijk alles

Turks fruit

Turks fruit

Jan Wolkers

€ 14,99
Jan Wolkers leest

Jan Wolkers leest

Jan Wolkers

€ 8,75
Brandende liefde

Brandende liefde

Jan Wolkers

€ 12,99
Mijn stem brandt in mij
€ 7,99

Meer spreker Onno Blom Bekijk alles

De jonge Rembrandt

De jonge Rembrandt

Onno Blom

€ 14,99