Luistervoorbeeld

De schemering en de dageraad

Als Engeland wordt belaagd door de Vikingen, raken drie levens onlosmakelijk met elkaar verbonden
SerieKingsbridge deel 4
Auteur Ken Follett
Voorlezer Chris Kijne
Speelduur 27u 1m 22s
€ 19,99

Beschrijving

Ken Follett heeft ontelbare trouwe fans, en van al zijn boeken is de Kingsbridge-saga toch wel het populairst
997 na Christus. Engeland wordt van twee kanten belaagd, in het westen door Wales en in het oosten door de Vikingen. Gerechtigheid is ver te zoeken en geweld en wetteloosheid zijn aan de orde van de dag. De koning staat machteloos en de chaos regeert. In deze turbulente tijden raken de levens van drie mensen onlosmakelijk verbonden met elkaar en met een klein gehucht dat later Kingsbridge zal worden genoemd.
Het dorp van een jonge botenbouwer wordt geplunderd door de Vikingen en hij vlucht met zijn familie naar een ander dorp om daar een nieuw leven op te bouwen. Een Normandische edelvrouw volgt haar geliefde echtgenoot naar Engeland, maar realiseert zich al snel dat de gewoonten in haar nieuwe land heel anders zijn dan ze gewend is, en dat iedereen op brute wijze vecht om de macht. Een jonge monnik droomt ervan zijn bescheiden abdij ooit tot een roemrijk centrum van kennis en geleerdheid te verheffen.
Alle drie raken ze tegen hun wil betrokken bij de machinaties van een bisschop die meedogenloos streeft naar macht en rijkdom, en niets geeft om de levens van de gewone mensen.

Details

ImprintBoekerij
UitgeverMeulenhoff Boekerij bv
Publicatiedatum 15 oktober 2020
ISBN 9789052862842
Taal Nederlands
Speelduur 27u 1m 22s
Bestandsgrootte 1018 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Ken Follett
Ken Follett

Ken Follett (1949) is geboren in Cardiff (Wales) en was journalist tot hij in 1978 debuteerde met Door het oog van de naald, gevolgd door Code Rebecca. Sindsdien heeft hij uitsluitend bestsellers geschreven. Het eeuwige vuur is het derde deel in de Kingsbridge-saga.

Toon aanbod