Lotgenoten
Lotgenoten

Lotgenoten

Detective Eddie Feber onderzoekt de gewelddadige dood van een oudere vrouw. Welk duister verleden had zij - en waarom moest ze dood?

Broer en zus Aksel en Ellinor zijn inmiddels volwassen, maar hun liefdeloze jeugd heeft duidelijke sporen achtergelaten.

Auteur

Karin Fossum

Spreker

Ruben de Goede

Vertalers

Sofie Maertens, Michiel Vanhee

Speelduur

7 uur 0 min

€ 14,99

Beschrijving

Deel 1 van de Eddie Feber-serie. Een nieuwe serie van de koningin van de Scandinavische crime

Broer en zus Aksel en Ellinor hebben een diepe afkeer van hun moeder, en kunnen zich maar moeilijk staande houden in het leven. Hun liefdeloze jeugd heeft duidelijke sporen achtergelaten. Aksel heeft weliswaar een baan als journalist bij een lokaal krantje, maar hij maakt zich grote zorgen over Ellinor, die recentelijk haar baan is verloren en verslaafd is aan drugs en alcohol.

In een oude boerderij, in de buurt waar Aksel en Ellinor vroeger vaak kwamen, worden vier Poolse arbeiders na een gaslek dood aangetroffen in hun bed. De avond ervoor waren ze nog in de kroeg geweest om te vieren dat een van hen vader zou worden. Het incident lijkt op een ongeluk, maar was het dat ook? En in een nabijgelegen huis wordt het lichaam van een tachtigjarige vrouw gevonden. Het huis is in wanorde achtergelaten – het lijkt op een inbraak met fatale afloop.

Voor Aksel en Ellinor komt het bericht van de dood van de vrouw als een zegen.

In de pers

'Crime-koningin.' AD

'Klaarblijkelijk zullen we pas in het tweede deel te weten komen wat er echt is gebeurd en wat Feber daaraan denk te doen. Afwachten dus.' VN Detective & Thrillergids

'Fossum lijkt op haar landgenoot Nesbø: ingenieuze plots, prachtig geschreven, maar zo zwart als de nacht.' VN Detective & Thrillergids

' Zwanenzang brengt de menselijke onmacht scherp in beeld. Karin Fossum wordt een van de beste misdaad-schrijvers van Noorwegen genoemd. Niet ten onrechte.' Trouw

'Meesterlijk. Klasse uit Scandinavië.' Nederlands DagbladDetails

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

18 juli 2022

ISBN

9789052865027

Taal

Nederlands

Speelduur

7 uur 0 min

Bestandsgrootte

580 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Karin Fossum (1954) maakte haar literaire debuut in 1974. Ze publiceerde boeken in verschillende genres, maar is vooral bekend van haar serie misdaadverhalen over inspecteur Konrad Sejer. Verschillende van haar boeken zijn verfilmd en ze ontving een aantal prestigieuze onderscheidingen, waaronder een LA Times Book Award en The Brage Prize. In 2017 noemde The Riverton Club haar de beste Noorse misdaadschrijver aller tijden. De boeken van Karin Fossum verschijnen in 34 talen.

Meer auteur Karin Fossum Bekijk alles

Zwanenzang

Zwanenzang

Karin Fossum

€ 14,99
Zwarte seconden

Zwarte seconden

Karin Fossum

€ 14,99
De Indiase bruid

De Indiase bruid

Karin Fossum

€ 14,95
De duivel draagt het licht
€ 14,95

Meer spreker Ruben de Goede Bekijk alles

Ziel van as en bloed 1

Ziel van as en bloed 1

Jennifer L. Armentrout

€ 12,99
Ziel van as en bloed 2

Ziel van as en bloed 2

Jennifer L. Armentrout

€ 12,99
Dubbelspoor

Dubbelspoor

Jac. Toes

€ 14,99
Ondernemers hebben nooit geluk
€ 12,95