November
November

November

Welkom in Lock Haven, Washington, thuisplaats van de gelukkigste straat ter wereld. Tot het november wordt. Dan breekt de Zwarte Winter aan. Is een leven lang geluk een mensenleven waard?

Auteur

Thomas Olde Heuvelt

Spreker

Jelle Amersfoort

Speelduur

16 uur 17 min

€ 14,99

Beschrijving

Welkom in Lock Haven, Washington, waar de gelukkigste straat van de Verenigde Staten zich bevindt. Als je door Bird Street zou wandelen, zou je zien dat het de bewoners voor de wind gaat, want er staan kasten van huizen. En als je de bewoners zou ontmoeten, dan valt het op dat ze allemaal oprecht gelukkig zijn. Ze hebben succesvolle carrières, doen precies de dingen die ze altijd al wilden doen en ze zijn allemaal gezond. Fysiek, mentaal én spiritueel: het zijn stuk voor stuk vitale, weldenkende en – de meesten van hen althans – ruimhartige mensen. En hun kinderen? Die zijn perfect. Ieder van hen is getalenteerd. Een belofte. Je zou kunnen zeggen dat het de bewoners van Bird Street iets té goed gaat.

Tot het november wordt. Dan breken de Donkerder Dagen aan. Luana en Ralph weten het, en hun kinderen Kayla en Django ook. Ieder jaar in november slaat hun geluk om en worden ze juist overvallen door ongeluk. Daar zijn de pijntjes, de domme pech, de financiële tegenvallers. Periodes van ziekte, mentale verwarring en depressie. Meestal niets onoverkomelijks, maar de Donkerder Dagen kunnen ze elk jaar maar beter uitzitten. Na een week of vier is het voorbij en keert het geluk terug... maar wel tegen een prijs.

Iemand moet sterven in de bossen achter hun huis. Gebeurt dat niet, dan grijpt het onheil om zich heen. En elk jaar stellen Luana en Ralph zich de vraag: hoeveel is een mensenleven waard?

Met November, een moderne twist op het klassieke faustiaanse pact, geeft Thomas Olde Heuvelt een ongekend duistere inkijk in de menselijke ziel. Een spectaculair nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.

In de pers

'Olde Heuvelt overtreft zichzelf met dit eigentijdse, aangrijpende en superspannende horrorverhaal, waarin het onderwereldse een exponent is van de menselijke geest.' ***** VN Detective & Thrillergids

'Olde Heuvelt overtreft zichzelf met November.' Vrij Nederland

'Meester van de horror-thrillers.' Algemeen Dagblad

'Olde Heuvelt is beter dan Stephen King.' Algemeen Dagblad

'De spanning grijpt je meteen naar de keel, om je de rest van het boek niet meer los te laten.' Algemeen Dagblad

'Moeilijk weg te leggen.' **** De Telegraaf

'Hij heeft hij in de Nederlandse fictie een loket geopend waarvan er geen tweede is.' de Volkskrant

'Olde Heuvelt vertelt zijn verhaal mooi ingetogen. Zo nu en dan een gruwelscène, maar vaker laat hij de spanning onderhuids zinderen. En dat werkt.' Noordhollands Dagblad

'Een loeispannend, fabelachtig verhaal. Het kan allemaal natuurlijk niet, maar Orakel is zo goed geschreven dat je als lezer alles wat Olde Heuvelt je voorschotelt gewoon gelooft.' Juryrapport shortlist Gouden Strop 2022

'Thomas Olde Heuvelt is een sensitieve schrijver. Geluid, geur, kleur, gevoel in vingertoppen – alles doet mee in de horrorscènes die hij smikkelend optast. Dan is de vraag: ja, HEX deed hij goed, maar blijft hij goed? Het antwoord is ja.' NRC

'Nederland mag trots zijn op een literair wonder als Olde Heuvelt.' Boekenkrant


Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

10 januari 2023

ISBN

9789052865560

Taal

Nederlands

Speelduur

16 uur 17 min

Bestandsgrootte

1344 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Thomas Olde Heuvelt is internationaal bestsellerauteur en brak door met HEX. Sindsdien wordt zijn werk in meer dan 25 landen verkocht. Het alom geprezen Echo is recentelijk in de VS verschenen en ook de rechten voor Orakel zijn wereldwijd verkocht. In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur een Hugo Award.

Meer auteur Thomas Olde Heuvelt Bekijk alles

Orakel

Orakel

Thomas Olde Heuvelt

€ 14,99
Echo

Echo

Thomas Olde Heuvelt

€ 14,99
Hex

Hex

Thomas Olde Heuvelt

€ 14,99

Meer spreker Jelle Amersfoort Bekijk alles

Help, mijn baas is een aap!

Help, mijn baas is een aap!

Patrick van Veen

€ 9,99
Gewoon Royke

Gewoon Royke

Roy Donders, Koen van Santvoord

€ 14,99
De vrouwe van het meer

De vrouwe van het meer

Andrzej Sapkowski

€ 14,99
De vuurdoop

De vuurdoop

Andrzej Sapkowski

€ 14,99