De verhalenverteller van Auschwitz
De verhalenverteller van Auschwitz

De verhalenverteller van Auschwitz

Meeslepende roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Holocaust en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Auteur

Siobhan Curham

Spreker

Carolina Mout

Vertaler

Textcase

Speelduur

9 uur 2 min

€ 12,99

Beschrijving

Meeslepende roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Holocaust en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De Franse Claudette (Etty) Weil is schrijver in hart en nieren, maar door de anti-Joodse wetten tijdens de Duitse bezetting ziet haar uitgever zich gedwongen alle Joodse auteurs de laan uit te sturen. Ondanks dat ze geen inkomen of een vast thuis heeft, weet Etty een tijdlang uit Duitse handen te blijven, maar ze wordt uiteindelijk toch opgepakt en naar Auschwitz gedeporteerd.

Eenmaal daar dreigen de uitzichtloze situatie en de wanhoop haar in eerste instantie teveel te worden, maar toch weet ze ergens een sprankje hoop en levenslust vandaan te halen. Met haar talent als verhalenverteller probeert ze ook het moreel van de andere vrouwen in Auschwitz hoog te houden. Tegen alle verwachtingen in overleeft ze het kamp, en na de oorlog besluit ze haar verhaal met de wereld te delen.

De verhalenverteller van Auschwitz is een hartverscheurend, krachtig verhaal over een vrouw die niet opgaf en haar lot telkens weer moedig tegemoet trad.

In de pers

'Dit boek laat je niet los!' The Guardian

'Een spannend, emotioneel en gepassioneerd verhaal. Ik werd meegenomen naar de straten van Londen, naar het geluid en de wanhoop… Een echte aanrader!' Lu Reviews Books

'Verslavend van begin tot eind. Ik kon het niet wegleggen. Het is het meest unieke verhaal over de Tweede Wereldoorlog dat ik ooit heb gelezen.' Confessions of a Bookaholic

Details

Imprint

Boekerij

Uitgever

Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatiedatum

13 maart 2024

ISBN

9789052866741

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 2 min

Bestandsgrootte

751 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Siobhan Curham is een prijswinnende auteur, ghostwriter, editor en schrijfcoach. Ze heeft voor verschillende kranten, tijdschriften en websites geschreven, waaronder The Guardian, Cosmopolitan en Breathe Magazine. Daarnaast spreekt ze bij bedrijven, op universiteiten en op literaire festivals, waaronder bij de BBC en op de London Book Fair. Curham heeft al meer dan veertig boeken geschreven, voor zowel jongeren als voor volwassen.

Meer spreker Carolina Mout Bekijk alles

Koppijn

Koppijn

Gisela Terwindt

€ 16,99
Van mijn melk

Van mijn melk

Sofie Verschueren

€ 9,99

Het honingpad

Cristina Caboni

€ 12,99
Al mijn geheimen

Al mijn geheimen

Lynn Austin

€ 17,99