Luistervoorbeeld

Vrijheid

Auteur Willem Jan van de Wetering
Voorlezer Willem Jan van de Wetering
Speelduur 50m 5s
€ 8,25

Beschrijving

We willen VRIJ zijn. Maar zijn we ook vrij? Gevangen voelen, vast zitten, geen kant op kunnen, niet durven. Het zijn begrippen die ons niet aanstaan, maar ons wel kunnen overkomen. Op dit luisterboek neemt Willem Jan van de Wetering je mee naar werkelijke vrijheid door de weg van vrijheid te betreden en te volgen. In negen stappen kom je tot werkelijke vrijheid.

De eerste stap die je te nemen hebt is het creëren van veiligheid. Als je je niet veilig voelt kan je niet verder en blokkeert de rest. De volgende stap is verbinding. Door je werkelijk te verbinden met jezelf en mensen die je dierbaar zijn ontstaat het gevoel van vrijheid. Ontvankelijk zijn wil zeggen dat je open staat voor datgene dat jou aangereikt wordt. Zelfstandigheid is de stap die je bij je diepere zelf brengt en je laat ervaren dat je niemand nodig hebt om iets te beslissen of te bereiken. Eenheid in jezelf is de volgende stap en tevens de basis voor je gezondheid en je handelen. Intiem durven zijn geeft aan dat je intiem mag zijn met jezelf en je masker af mag leggen. Zonder bescherming gebeurt niet datgene waar je bang voor was, want nu ontdek je de schoonheid in jezelf en anderen. Ontluiken is om de bloem die in je zit tot bloei te laten komen. En de laatste stap is verantwoordelijk. Jij bent verantwoordelijk voor wat je doet en niemand anders.

Als je deze stappen hebt doorlopen ben je VRIJ. Deze stappen kom je steeds weer tegen in je leven. Sommigen zijn beschadigd waardoor je geen vrijheid ervaart. Door dit luisterboek meerdere keren te beluisteren worden die stukken geheeld en mag jij de vrijheid ervaren van het vrij zijn!

Inhoud
De weg naar vrijheid
Stap 1: Veiligheid
Stap 2: Verbondenheid
Stap 3: Zelfstandigheid
Stap 4: Eenheid
Stap 5: Seksualiteit
Stap 6: Verantwoordelijkheid
Stap 7: Vrijheid

Details

UitgeverGVMedia
Publicatiedatum 9 augustus 2014
ISBN 9789055992874
Taal Nederlands
Speelduur 50m 5s
Bestandsgrootte 47 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Willem Jan van de Wetering
Willem Jan van de Wetering

Willem Jan van de Wetering (1946-2019) was Enneagramtrainer en een autoriteit op het gebied van persoonlijkheidstypologie en zelfontwikkeling. Al vanaf 1970 gaf hij begeleiding en coaching aan vele artiesten, tv-persoonlijkheden zoals LUV, Frizzle Sizzle en Roberto Jacketti and the Scooters.

Als uitgever was hij vanaf 1988 betrokken bij de begeleiding van vele trainers en therapeuten zoals Ted Troost, Emile Ratelband en Roy Martina. Hij was radiopresentator en een regelmatige gast in radio- en tv-programma’s.

Willem Jan ontdekte - samen met zijn partner Christien Broekhoven, met wie hij oorspronkelijk ook uitgeverij Andromeda leidde - het Enneagram in Amerika. Hij studeerde het Enneagram bij diverse trainers en psychologen en hij gaf jaren zijn eigen trainingen, workshops en de opleidingen "All in One" en Enneagram Integratiekunde (EIK) Coach. Naast open trainingen werkte hij veel in bedrijven in coaching, veranderingsprocessen, terugbrengen van ziekteverzuim, bewustwording, teamwork en andere aspecten die binnen bedrijven de aandacht vragen.

Willem Jan van de Wetering is auteur van boeken als: Over Reïncarnatie, Jomanda, genezend medium, Mijn ex haat me, Je bent je eigen spiegel, Fingerspitzengevoel, Het Enneagram, Ontdek je sterke kanten, ABC van Spiritualiteit. Het Enneagram als weg naar verandering, Het Enneagram als procesmodel, Het Enneagram voor jouw persoonlijkheid, Enneagram Basishandboek, Je mag zijn wie je bent, Enneagram Integratie, ZIN, Hoe schrijf je een boek, Enneagram Code Gekraakt en Het geheim van je karakter.

Toon aanbod