Luistervoorbeeld

Een verlangen

de binocle en het spoorwegongeluk
Auteur Louis Couperus
Spreker Hans Croiset
Speelduur 1u 3m 10s
€ 7,60

Beschrijving

De jonge hoofdpersonen in de drie verhalen in dit luisterboek worden gedreven door krachten en verlangens die zij niet in de hand hebben. Het zijn sterke en sfeervolle verhalen, die tot onze verbeelding gaan spreken door de geweldige voordracht van toneelspeler Hans Croiset.

Inhoud
1. De binocle
2. Het spoorwegongeluk
3. Een verlangen

Details

ImprintCossee, Uitgeverij
UitgeverCossee
Publicatiedatum 5 maart 2013
ISBN 9789059364134
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 3m 10s
Bestandsgrootte 60 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Hoor hem [Hans Croiset] De binocle vertellen, en je leeft 17 minuten en 8 seconden ademloos mee met de man die vierhoog in de Duitse opera naar Wagner komt luisteren en die dan danig wordt afgeleid door zijn kijker waardoor hij het publiek beneden zich in het vizier krijgt.' - De Volkskrant


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Louis Couperus

Louis Couperus (1863-1923) is een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de wereld rond 1900. Zo ook Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan, dat door veel critici wordt beschouwd als zijn meest volmaakte roman. In 1888 verscheen zijn roman Eline Vere als feuilleton in het dagblad Het Vaderland; hij had toen al twee dichtbundels gepubliceerd die vrijwel onopgemerkt bleven, hoewel de kwaliteit van enkele gedichten wel degelijk werd erkend.

In 1993 werd het Louis Couperus Genootschap opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Het Genootschap brengt het tijdschrift Arabesken uit.

Toon aanbod