De Goddelijke Komedie
De Goddelijke Komedie

De Goddelijke Komedie

Dit meesterwerk uit de wereldliteratuur beschrijft de imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals: hel, loutering en hemel. Vertaald en voorgelezen door Rob Brouwer.

Auteur

Dante Alighieri

Spreker

Rob Brouwer

Speelduur

15 uur 35 min

€ 19,50

Beschrijving

De volledige vertaling van de Goddelijke Komedie in het Nederlands. Rob Brouwer koos voor een vertaling in versmaat, maar zonder Dantes eindrijm. Dit epos van de Florentijnse dichter Dante Alighieri werd aan het begin van de 14e eeuw geschreven. Het wordt gezien als een van de meesterwerken uit de westerse literatuur. Dante beschrijft in de Komedie zijn imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals: hel, loutering en hemel.

Inhoud
1. Inferno
2. Purgatorio
3. Paradiso

Details

Imprint

Stichting Primavera Pers

Uitgever

Primavera Pers

Publicatiedatum

8 juni 2016

ISBN

9789059972247

Taal

Nederlands

Speelduur

15 uur 35 min

Bestandsgrootte

852 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

De Italiaan Dante Alighiero (1265-1321) was dichter, schrijver en kortstondig politicus. Hij stamde uit een Florentijnse familie. Zijn vader behoorde tot de Welfische lagere adel, terwijl zijn moeder uit een familie van rijke landeigenaars kwam. Dante schreef niet in het Latijn, terwijl dat wel zeer gebruikelijk was in zijn tijd. Hij koos ervoor te schrijven in de volkstaal en was daarmee inspirator voor latere Italiaanse schrijvers zoals Petrarch en Boccaccio. Vanwege de belangrijke invloed van Dante wordt hij wel 'de vader van de Italiaanse taal' genoemd. Zijn voornaamste werk staat bekend als La divina commedia (De goddelijke komedie) en wordt beschouwd als een hoogtepunt van de wereldliteratuur.

Meer auteur Dante Alighieri Bekijk alles

Engels The Divine Comedy 1: Hell

The Divine Comedy 1: Hell

Dante Alighieri

€ 12,99
Engels The Divine Comedy 3: Paradise
€ 8,99
Engels The Divine Comedy 2: Purgatory
€ 12,99