Luistervoorbeeld

Schilden van leem

Hoorspel in een bewerking van Susan Glimmerveen
Auteur Boeli van Leeuwen
Spreker Norman de Palm, Walter Palm, Jeannine Valeriano, Joop Keesmaat, Isabel Berenos, Paulette Smit, Ignaro Petronilia, Raymi Sambo, René van Asten, Henri Habibe
Speelduur 1u 18m 59s
€ 15,94

Beschrijving

Schilden van leem is het verhaal van Dianklo Devereau, erfgenaam van een vroeger deftige Curacaose familie blijkt het kind van de meid, omdat de officiële mevrouw Devereau (“de legitieme”) geen kinderen kon krijgen.

Hij probeert met zijn wegkwijnende Nederlandse vrouw in moeizaam evenwicht samen te leven, maar zijn echte hartstocht vindt hij in het opkomen als advokaat voor de verschopten en uitgestotenen. Dat zijn echte moeder altijd als uitschot is behandeld door zijn vader heeft daar zeker mee te maken.

Na een aardbeving op het nabijgelegen Santa Maria weet Dianklo de Eilandsraad zo ver te krijgen dat men hem geld meegeeft om het getroffen gebied te helpen. Misschien niet zo’n goed idee van Dianklo om een paar van zijn lievelingsidioten mee te nemen op deze rampzalige missie…

Zuidamerikaanse gekte gecombineerd met Hollandse bijbelse visioenen.

Cast
Dianklo: Norman de Palm
Vader: Walter Palm
Marjolein: Jeannine Valeriano
Jacob: Joop Keesmaat
Meisje: Isabel Berenos
Oude vrouw: Paulette Smit
Leider FLAP: Ignaro Petronilia
Leider KNK: Raymi Sambo
Notaris: René van Asten
Voorzitter: Henri Habibe

Bewerking: Susan Glimmerveen
Regie: Marlies Cordia
Assistente: Anne Lichthart
Techniek en sounddesign: Huis van Eustachius, Frans de Rond

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 30 maart 2012
ISBN 9789077858455
Taal Nederlands
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 18m 59s
Bestandsgrootte 62 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Willem Cornelis Jacobus (Boeli) van Leeuwen (1922-2007) was een Nederlands Antilliaans schrijver en dichter. Van Leeuwen studeerde rechten in Leiden en promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam. Op Curaçao vervulde hij verschillende publieke functies waaronder die van bestuurssecretaris van de Antillen. Na zijn pensionering werkte hij als pro deo advocaat in de probleemwijk Scharloo.

Als schrijver debuteerde hij in 1959 met de roman De rots der struikeling waarvoor hij in 1961 de Vijverbergprijs (nu Ferdinand Bordewijk Prijs) kreeg. Binnen dit werk speelt het leven op Curaçao een belangrijke rol. Dit wordt veelal gekoppeld aan belangrijke bijbelse thema's rondom schuld, seksualiteit en verantwoordelijkheid. De paradoxen tussen individu en sociale omgeving worden hiermee uitgedrukt.

In 2007 ontving Van Leeuwen op zijn 85ste verjaardag een ‘oeuvregeld’ van het Nederlandse Fonds voor de Letteren, dat formeel werd overhandigd ten paleize van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen, Curaçao. Bij die gelegenheid hielden letterkundige Aart Broek, uitgever Franc Knipscheer, schrijver Tommy Wieringa en Sylvia Dornseiffer, directeur van het Fonds voor de Letteren, lezingen over Van Leeuwens leven en werk.

Toon aanbod