Luistervoorbeeld

Zwart shanti

audiopoëzie ...over verlangen in innerlijke landschappen
Auteur Petra Else Jekel, Freddy Nekkers
Spreker Petra Else Jekel, Freddy Nekkers
Speelduur 33m 33s
€ 10,00

Beschrijving

Audiopoëzie betekent een in elkaar verzonken combinatie van door FNSounds gecomponeerde audiosfeerlandschappen en poëtische teksten van Petra Else Jekel en Freddy Nekkers. Zwart shanti is een sferisch verhaal dat bestaat uit drie delen, waarvan de tekst, om het beter te kunnen volgen, mee te lezen is in het meegeleverde tekstboek (in PDF).

Inhoud muziekstuk (teksttitel)
ouverture
(het geheime ingrediënt)

shanti
worksong (hier verschijnt het woord in het wit verschijnt het woord)
warm summer rain (verlangen)
boy on the beach (landschap)
sea shanty
sailing home (hiernamaals)
new wave (gods hand)

zwart
shadow voices (vader waarom heeft u mij verlaten)
run for cover (open)
surf’s up (de poort)
erotic neurotic
warzone (verlossing)
train kept a rollin’
(dit is hoe ik creëer)

Details

UitgeverLiving in Embrace
Publicatiedatum 27 december 2012
ISBN 9789079414000
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 33m 33s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Het is de magie van Freddy Nekkers. Als je zijn gedichten leest, zou je die ook nietszeggend kunnen noemen. Maar als hij ze voorleest, verdomme nou… Alles wat Nekkers aanraakt verandert in pure, knallende energie ... Die kracht, dat rauwe, de herrie.' (Bouke Vlierhuis, Hanta)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Petra Else Jekel

Petra Else Jekel (1980) werd geboren op Bevrijdingsdag te Arnhem. Daar groeide zij op in de inspirerende omgeving van Park Sonsbeek, waarvan zij nog regelmatig getuigt in haar werk, waarin daarnaast thema’s als de alle aspecten van het leven omvattende spiritualiteit en de daarmee onlosmakelijk verbonden seksualiteit, als ook diep verlangen om thuis te komen bij jezelf, een belangrijke rol spelen.

Sinds 1996 is zij als dichter actief. Ze was de eerste huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen en werk van haar verscheen in diverse bloemlezingen en meerdere in eigen beheer uitgegeven bundels. In 2009 verscheen bij Uitgeverij Passage haar landelijke debuut Oer. Momenteel is Petra bezig de roman Godin van het Bed af te ronden.

Daarnaast was en is zij regelmatig te horen en zien op podia overal in het land, haar werk uitdragend, solo dan wel binnen een multidisciplinair gebeuren. Tien jaar woonde Petra in Groningen, ze studeerde aldaar af als kunsthistoricus in 2006. Al snel beseffend dat wetenschap niet alles kon zijn, zocht zij daarnaast naar meer levensverdieping,een zoektocht die ook nu, terug thuis in Arnhem, voortduurt en die zich weerspiegelt in alle aspecten van haar werk en zijn. Kortom, Petra inspireert!

Toon aanbod