Luistervoorbeeld

Vijftig

Cees van Ede leest Emants
Auteur Marcellus Emants
Spreker Cees van Ede
Speelduur 4u 43m 10s
€ 15,15

Beschrijving

‘In mijn ogen is liefde het enige, dat aan het leven waarde geeft’, zegt Henri Ravens, de hoofdpersoon uit Vijftig, tegen zijn jonge geliefde, Irma den Exter, en hartstochtelijk hoopt hij die liefde nog eenmaal te mogen beleven.

Marcellus Emants schreef dit ‘wrange verhaal van laat liefdesverlangen’ in 1899, toen hij zelf vijftig was en zich meer en meer begon te realiseren hoe ongelofelijk lastig het is voor een ouder iemand om te blijven geloven in de illusie van liefdesgeluk.

Met meedogenloze scherpte analyseert hij in deze korte roman het onvermogen om een echte en hechte relatie aan te gaan, als wapen in de strijd tegen ‘le démon de midi’ oftewel de gehate midlife crisis.

Details

UitgeverMeesterwerk
Publicatiedatum 1 augustus 2011
ISBN 9789081771740
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 4u 43m 10s
Bestandsgrootte 160 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Marcellus Emants (1848-1923) werd door Willem Kloos ooit omschreven als ‘de Johannes de Doper van de moderne literatuur’, en hoewel Emants zelf zich absoluut niet als wegbereider van andere auteurs wenste te zien (daarvoor opereerde hij veel te solistisch) was hij met zijn koele en pessimistische beschrijving van menselijke relaties en drijfveren zijn tijd ver vooruit.

Toon aanbod