Luistervoorbeeld
€ 5,00

Beschrijving

Onze visie op onze omgeving wordt sterk gekleurd door onze persoonlijke situatie – hoe mobiel we zijn, wat onze interesses zijn, onze familieomstandigheden, onze leeftijd, etc.

Je wordt in de wandeling Langs de Amstel door verschillende personages bij de hand genomen op een ontdekkingstocht langs en onder het water van de Amstel. De personages zijn jouw gids en laten je vanuit sterk verschillende perspectieven kijken naar dezelfde plaatsen in de stad.

Startpunt: De Ysbreeker
Weesperzijde 23
1091 EC Amsterdam

Inhoud
Deze geluidswandeling heeft twaalf tracks.

1. Jan
2. Sarah
3. Bernadette
4. Roel
5. Eli
6. Kinderen/Moskee
7. Annemarie
8. Sytze
9. Ine/Willem
10. Maarten
11. Jerzy
12. Jerzy/Sarah

Sound design: Jan-Bas Bollen

Uitleg
De nummers op de kaart worden op de geluidsband uitgesproken. Bijvoorbeeld “Punt 6”. Als je een snelle loper bent kom je misschien eerder bij een punt aan dan voorzien. Wacht dan even totdat het wordt uitgesproken en loop dan weer verder. Als je een langzame loper bent en je hoort het punt uitgesproken worden terwijl je er nog niet bent, kun je het geluid even pauzeren. Als je het punt hebt bereikt druk je weer op play.

Routekaart
Deze wandeling duurt circa 70 minuten. Op de meegeleverde kaart (pdf) is precies te zien welke route de wandeling volgt. Je kunt de routekaart uitprinten voor onderweg of om je vooraf te oriënteren.

Tijdens het wandelen heb je de kaart in principe niet nodig, want in de audio zijn duidelijke wandelinstructies opgenomen. Mocht je toch de weg kwijt raken dan is de kaart een hulpmiddel om weer op het juiste spoor komen. De cijfers op de route geven aan waar elke audiotrack begint. Dus ben je de weg kwijt? Loop naar een cijfer op de kaart en start de desbetreffende track en je bent weer op de route.

De download heeft het formaat van een staande A4, en bevat behalve de kaart een tracklist en informatie over openbaar vervoer.

Openbaar vervoer
De metrolijnen 51, 53 & 54 rijden tussen het Centraal Station en het Amstelstation. Stap uit op station Wibautstraat.

Tram 3 rijdt tussen het Muiderpoortstation en de Zoutkeetsgracht. Stap uit op halte Wibautstraat.

Details

UitgeverSoundtrackcity
Publicatiedatum 28 december 2012
ISBN 9789081800518
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 1u 9m 53s
Bestandsgrootte 133 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Alison Isadora (1962) is geboren in Nieuw Zeeland en woont sinds 1986 in Nederland. Zij studeerde politieke filosofie, viool (Vera Beths), compositie (Theo Loevendie en Gilius van Bergeijk) en theater (DasArts). Isadora is uitvoerend componist (of componerende uitvoerende) geweest in onder andere het Hex Ensemble, Gending, MAE, haar eigen groep The Electric Aardvark en het multimedia-duo SYNC.

De laatste jaren is zij steeds meer geïnteresseerd geraakt in het combineren van muziek met andere disciplines, een groot deel hiervan is gericht op de mogelijke interacties tussen realtime elektronica en live musici.

Culturele identiteit en het gebruik van biografisch materiaal zijn belangrijke onderwerpen voor Isadora. Isadora’s eindpresentatie voor DasArts, Speaking Rites (2003) bestond uit een kamer-kijkdoos waarin gesprekken met Turkse meiden werden geprojecteerd, een audiotour met teksten van Nederlanders met verschillende culturele achtergronden en twee interactieve omgevingen waarin het publiek werd gevraagd naar de eigen angsten voor en dromen van hun stad. Isadora geeft les aan dansmakers aan de Dansacademie in Arnhem en muziektheaterles op de HKU.

Toon aanbod