Luistervoorbeeld

Het verpleeghuis is het einde!

Portretten en verhalen van verpleeghuisbewoners
Auteur Freya Angenent, Lauke Bisschops
Voorlezer Louis van Beek, Marjolein Algera, Gaby Milder
Speelduur 4u 10m 43s
€ 7,95

Beschrijving

In het boek Het verpleeghuis is het einde! vertellen bewoners zelf waarom het verpleeghuis een fijne plek is om te wonen. Daarnaast geven ze tips aan toekomstige bewoners en vertellen ons hoe de zorg beter kan. Want dat weten ze zelf het beste! Dit inspirerende en positieve boek staat vol met hun moedige en persoonlijke verhalen.

Het boek is een initiatief van Freya Angenent en Lauke Bisschops - beiden arts in opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.
Zij vinden dat naast de bewoners, ook collega’s gehoord moeten worden. Een twintigtal van hen beschrijven de liefde en trots voor hun vak.

Het verpleeghuis is het einde! is bedoeld voor iedereen die met het verpleeghuis te maken heeft, omdat het over de praktijk gaat. Een praktijk vol mooie mensen en positieve verhalen. Het einde! met een uitroepteken.

Details

UitgeverHet verpleeghuis is het einde!
Publicatiedatum 8 oktober 2017
ISBN 9789082690422
Taal Nederlands
Speelduur 4u 10m 43s
Bestandsgrootte 230 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Gebruikmakend van het krachtige instrument van het persoonlijke verhaal horen we eindelijk van de mensen om wie het gaat in de verpleeghuissector! Een prachtig boek dat het maatschappelijk debat over de verpleeghuiszorg in onze samenleving op een positieve manier beïnvloedt en tegelijkertijd vertelt wat het vak van specialist ouderengeneeskunde zo mooi maakt.’ (drs. Nienke M. Nieuwenhuizen, voorzitter Verenso)

‘Dit boek is een aanrader. Voor medisch studenten bijvoorbeeld, zeker voor degenen die nog twijfelen over hun specialisatie. Want ouderengeneeskunde blijkt een heel spannende richting. Iedere politicus en iedere bestuurder of manager in de langdurige zorg moet Het verpleeghuis is het einde beslist lezen en daarna door een kenner worden overhoord om te checken of de hotemetoot het wel goed heeft begrepen.’ (Hugo Borst en Carin Gaemers)

Over de auteur
Freya Angenent


Toon aanbod