Luistervoorbeeld

Sinterklaas laat van zich horen

Auteur Jorgo De Groof
Spreker Elmo De Groof, Luc Huygens, Jorgo De Groof, Annemie Van Hees, Joris Gielen, Steven Meulemans
Speelduur 1u 11m 49s
€ 12,00

Beschrijving

Muziekpiet stormt op een mooie, rustige avond binnen in de torenkamer van het kasteel waar Sinterklaas zijn persoonlijke vertrekken heeft. Muziekpiet heeft namelijk een bijzondere ontdekking gedaan op zolder. Een prachtig oud draaiorgeltje lag daar bedolven onder het hooi!

Orgeltje Dorgeltje, zo blijkt haar naam te zijn, werkt nog heel goed en in een bijhorend houten kistje zitten zelfs nog enkele ponskaarten met oude Sinterklaasliedjes.

Muziekpiet acht zichzelf uiteraard een groot zangtalent en zal die oude Sinterklaas wel eens eventjes leren hoe je die liedjes moet zingen! Hij vraagt zich ondertussen ook af wie dit orgeltje, lang geleden, verstopt heeft - en wie de vakkundige maker is van al die mooie liedjes op de ponskaarten.

Volgens Sinterklaas zullen we dat waarschijnlijk nooit weten, … maar als Muziekpiet weg is en het orgeltje tot de volgende dag laat staan bij Sinterklaas lijkt het erop dat de Goedheiligman een stiekem plannetje heeft …

Dit lange verhaal over het orgeltje vormt de rode draad doorheen het album. Het is onderverdeeld in zes afleveringen, waarvan de eerste vier worden gevolgd door telkens drie korte, nog gekkere luisteravonturen!
Zo zijn er nog de personages van ...
… Kookpiet, die merkt dat katten niet van zwemmen houden!
… Stoompiet, die maar niet genoeg kan krijgen van stoommachines!
… Hoofdpiet, die een hekel heeft aan neusgepeuter en vergetelarij!
… Hulppiet, die snel afgeleid is en van neusgepeuter houdt!

En op het einde zingen en musiceren Sinterklaas en de Pieten samen nog een keertje alle liedjes en is het één groot feest in de torenkamer van Sinterklaas!

Stemmen - in volgorde van verschijning:
Voice-over titels: Elmo De Groof
Sinterklaas: Luc Huygens*
Muziekpiet: Jorgo De Groof
Hoofdpiet: Annemie Van Hees*
Hulppiet: Joris Gielen*
Stoompiet: Jorgo De Groof
Kookpiet: Steven Meulemans*
(* Hofpoorttheater Elckerlijc Turnhout)

Productie:
Concept, teksten, geluid, muziek, regie: Jorgo De Groof
Illustraties, Lay-out: Jean-Marie-Oriot
Tekstrevisie: Elise Beerens

Details

UitgeverKoesterende Klank
Publicatiedatum 9 november 2017
ISBN 9789082784503
Taal Nederlands
LeeftijdLeeftijd vanaf 4 tot 6 jaar
Soort audioVoordracht (hoorspel, theater, cabaret)
Speelduur 1u 11m 49s
Bestandsgrootte 86 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Jorgo De Groof

Jorgo De Groof (1980) is geboren in het Belgische Brasschaat en de zoon van een Belgische vader en een Griekse moeder. Als kind luisterde hij graag naar cassettes met verhaaltjes en sprookjes. En, in tegenstelling tot de meeste van z’n klasgenoten, schreef hij mét plezier opstellen, verhalen en liedjes - die zijn moeder vervolgens met nóg meer plezier controleerde op spelling en zinsbouw. En dat schrijven is hij, in allerlei vormen, altijd blijven doen.

In 2005 studeerde hij af aan het RITS in Brussel, in de 3-jarige richting ‘Geluid voor film, tv & radio’. Sindsdien heeft hij freelance sounddesign en muziek gemaakt voor zowat alle soorten media: tv, film, animatie, radio, theater, games, muzikale prentenboeken, stockmuziek, …
Grote commerciële producties, maar ook kleine intieme projecten passeerden langs zijn creatief oor. Maar in al dit ‘gewone opdrachtwerk’ ontbrak het voor hem aan de juiste vorm van zelfexpressie.

Daarom richtte hij in 2013 Koesterende Klank op - toen begonnen als productiehuis voor op maat gemaakte audioreportages en persoonlijke hoorspelen als geschenk. Later kwamen daar de hoorspel-workshops bij - die hij vandaag nog steeds geeft. En met deze eerste uitgave met Sinterklaasverhalen en Sinterklaasliedjes, wil hij het startschot geven voor een nieuw hoorspel-label. Een merk dat net een beetje anders is dan je gewend bent.

Jorgo De Groof is zelf papa van twee jonge kinderen en heeft dus het ideale testpubliek in huis!

Toon aanbod