Ken Uzelve 1
Ken Uzelve 1

Ken Uzelve 1

Een niet onderzocht leven is het niet waard geleefd te worden'

Deel 1 uit een serie hoorcolleges met 5 belangrijke deskundigen op het gebied van zelfkennis. Een groep topfilosofen en een psychiater nemen u mee langs de inzichten van hun vakgebied.

Serie

Ken Uzelve deel 1

Auteur

Joep Dohmen

Spreker

Joep Dohmen

Speelduur

1 uur 3 min

€ 7,99

Beschrijving

Echt inzicht in je leven begint bij echte kennis van jezelf. Gnothi Seauton, Grieks voor Ken Uzelve. prijkte boven de tempel van Apollo, daar waar de Grieken het orakel van Delphi raadpleegden. Veel klassieke Griekse filosofen, zoals Socrates, waren overtuigd van het idee dat ware kennis over het leven start bij intensief zelfonderzoek. Sterker nog: Een niet onderzocht leven is het niet waard geleefd te worden. Joep Dohmen: Zorg goed voor jezelf Levenskunstenaar Joep Dohmen werpt vragen op over het klassieke idee dat ware kennis over het leven start bij intensief zelfonderzoek. Kun je jezelf wel kennen? Wat is dat zelf? Wie zegt dat het bestaat en als het al bestaat? Dohmen behandelt zelfkennis en zelfbedrog, de rol van lichaam en tijd, de manier waarop we onszelf al pratende vormen en het belang van de omgeving waarin we leven. Na een kort historisch overzicht van de bronnen van het zelf gaat hij in op het actuele debat over het zelf en vervolgt met een behandeling van de derde weg: het zelf in de levenskunst. Live opgenomen in de Amstelkerk Amsterdam en de ISVW in Leusden.

Details

Imprint

Veen Media

Uitgever

Veen Media

Publicatiedatum

22 december 2016

ISBN

9789085715337

Taal

Nederlands

Speelduur

1 uur 3 min

Bestandsgrootte

43 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Joep Dohmen (1949) is emeritus-hoogleraar Ethiek en Filosofie. Momenteel is hij lector Bildung aan de Hogeschool voor Toegepaste Filosofie (HTF) te Utrecht. Hij schrijft onder meer over persoonsvorming (Bildung), moreel leiderschap en de kunst van het ouder worden. Binnenkort verschijnt bij Ambo zijn magnum opus: Iemand zijn. Filosofie van de persoonlijke vorming (november 2022).

Meer auteur Joep Dohmen Bekijk alles

Het leven als kunstwerk 6
€ 3,99
Het leven als kunstwerk 5
€ 3,99
Het leven als kunstwerk 4
€ 3,99
Het leven als kunstwerk 3
€ 3,99

Meer spreker Joep Dohmen Bekijk alles

Het leven als kunstwerk 6
€ 3,99
Het leven als kunstwerk 5
€ 3,99
Het leven als kunstwerk 4
€ 3,99
Het leven als kunstwerk 3
€ 3,99