Luistervoorbeeld

De zaak Ronald V.

Het dramatische verhaal van een politieagent die wel moest schieten
Auteur Jim de Koning
Voorlezer Ruben de Goede
Speelduur 8u 31m 13s
€ 12,95

Beschrijving

Tijdens een noodsituatie valt een schot. De schutter Ronald V, hoofdagent van politie, wordt hiervoor veroordeeld en komt in een nachtmerrie terecht.

Als lid van een aanhoudingseenheid achtervolgt hoofdagent Ronald V. een auto. De bestuurder wordt gezocht voor het plegen van een aantal ramkraken. Er ontstaat een crisissituatie waarbij Ronald zich genoodzaakt ziet te schieten. Zijn schot treft niet de vluchtende ramkraker, maar diens bijrijder.

Ronald wordt gehoord door de Rijksrecherche. Na een langdurig proces wordt hij veroordeeld tot twee jaar cel. Het vonnis veroorzaakt in het hele land onrust onder politiemensen. Ronald deed immers zijn werk en wordt nu zwaar gestraft. Korpschef Bouman steunt hem door topadvocaat Knoops in te schakelen.

De druk op het leven van Ronald en zijn jonge gezin is enorm. Dit boek beschrijft naast de slopende procesgang, de onverwachte veroordeling en de dreigende detentie, ook de wisselende reacties van familie, collega's en de rol van de media.
Naar aanleiding van deze zaak is een wetsvoorstel ingediend.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 18 augustus 2020
ISBN 9789178614103
Taal Nederlands
Speelduur 8u 31m 13s
Bestandsgrootte 702 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Jim de Koning

Jim de Koning (1967) schreef dit boek samen met Ronald V. De Koning werkt bij politie Oost-Brabant, was presentator van Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant en woordvoerder bij Opsporing Verzocht.

Toon aanbod