Onder vuur
Onder vuur

Onder vuur

Zes Marechaussees in een van de gewelddadigste nachten van onze krijgsmacht in vredestijd. Tijdens een vredesmissie in Irak wordt een patrouille onder vuur genomen – met dramatische consequenties.

Auteur

Jim de Koning

Spreker

Matthijs Wind

Speelduur

9 uur 19 min

€ 12,95

Beschrijving

Zes Marechaussees in een van de gewelddadigste nachten van onze krijgsmacht in vredestijd. Tijdens een vredesmissie in Irak wordt een patrouille van de Koninklijke Marechaussee onder vuur genomen. Een hinderlaag met dramatische gevolgen.
Aan het begin van de avond rijdt, in een uitgelaten stemming, een patrouille van de Koninklijke Marechaussee het centrum van Ar Rumaythah uit. Wanneer ze de militairen de brug bij het dorp over zijn rijden ze in een hinderlaag. Plotseling worden de zes marechaussees en hun tolk van alle kanten beschoten. De kogels vliegen hen om de oren. Een van de mannen is op slag dood. Een ander raakt zwaar gewond. Terwijl de nacht valt komt vanuit het nabijgelegen Nederlandse kamp een grootschalige reddingsoperatie op gang. Deze nacht gaat de geschiedenis in als een van de meest gewelddadige nachten van de Nederlandse krijgsmacht in vredestijd.

In Onder Vuur vertelt Emiel Jansen, een van de overlevenden, zijn verhaal. Net als die nacht, zal hij zijn gesneuvelde kameraad Jeroen Severs nooit vergeten. Emiel verloor een vriend en kreeg er PTSS voor terug. Zowel privé als in zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee moet hij daarmee verder leren leven.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

18 april 2022

ISBN

9789180192576

Taal

Nederlands

Speelduur

9 uur 19 min

Bestandsgrootte

512 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Jim de Koning Bekijk alles

De zaak Ronald V.

De zaak Ronald V.

Jim de Koning

€ 12,95

Meer spreker Matthijs Wind Bekijk alles

Het Surinamedagboek

Het Surinamedagboek

Merijn de Boer

€ 14,99
Nederlands slavernijverleden
€ 16,99
Bèta

Bèta

Tomas Ross

€ 11,99
De Saamhorigheidsgroep

De Saamhorigheidsgroep

Merijn de Boer

€ 14,99