Luistervoorbeeld

Jules Deelder - De zin van het leven ben je zelf

Auteur Anton Slotboom
Spreker Peter Drost
Speelduur 10u 2m 34s
€ 12,95

Beschrijving

Het compromisloze bestaan van Jules Deelder.

Aan de hand van interviews, fragmenten, tientallen nieuwe gesprekken met betrokkenen en intimi en vele uitgeplozen archieven reconstrueert schrijver Anton Slotboom het leven van de beroemdste Rotterdammer van Nederland.

"De zin van het leven ben je zelf" schetst zo een compromisloos leven, doorspekt met liefde voor Sparta, Rotterdam, jazz, drugs en rock 'n' roll. Het is een boek over een leven vol bijzondere gebeurtenissen. Van een Rotterdamse nacht met Jimi Hendrix tot het meesmokkelen van drugs naar Colombia in plaats van andersom. En van de ontstaansgeschiedenis van Deelders mooiste gedichten tot zijn eeuwige zoektocht naar die ene perfecte jazz-LP.

"De zin van het leven ben je zelf" is het allereerste boek dat over Deelders leven is geschreven. De titel is een citaat van hemzelf. Veel van zijn eigenzinnige levenswijsheden komen voor in het boek.

Het is een eerbetoon aan Jules Deelder (geboren op 24 november 1944) die op 19 december 2019 op 75-jarige leeftijd overleed.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 24 november 2020
ISBN 9789178619597
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 2m 34s
Bestandsgrootte 551 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Anton Slotboom (1980) schreef voor Algemeen Dagblad, Nieuwe Revu en NRC. Hij maakt nu radio en televisie voor TV Rijnmond. Net als Deelder is hij Spartaan.

Toon aanbod