Luistervoorbeeld

Jantje O.

Het veelbewogen leven van vechtsportlegende Jan Oosterbaan
Auteur Koen Scharrenberg
Spreker Marc-Peter van der Maas
Speelduur 9u 16m 7s
€ 12,95

Beschrijving

Vechtsportbiografie met exclusief voorwoord door Peter R. de Vries

De biografie van vechtsportlegende Jan 'Jantje O.' Oosterbaan is rauw, hard en eerlijk. Ze vertelt over het milieu van de vechtsport, het leven in de bajes, de aparte erecodes en het geweld bij de 1% motorclubs en de trouweloosheid, maar ook de zeldzame vriendschappen binnen een niets en niemand ontziende onderwereld.

Jan O. groeit op in Rotterdam-Zuid. Steevast wordt hij - ondanks zijn enorme gestalte - al vroeg 'Jantje' genoemd. Via zijn geliefde vechtsport en het nachtleven belandt hij al snel in de criminaliteit. Tijdens zijn detenties komt Jan in contact met criminelen als Cor van Hout, Henk Boom en Sam Klepper en de onder verdachte omstandigheden overleden Barney Sanders. Ook leert hij kopstukken als Cock Steenbergen, Jan Boelaard, Geurt Roos, de Haagse Godfather 'Dikke Piet' S., Kareltje P., Marco Eijk en vele anderen kennen. Er ontstaan vriendschappen die ook 'buiten' doorgaan.

Tussen zijn detenties door en ook daarna maakt Jan furore met kickboksen. Hij schopt het zelfs tot wereldkampioen bij de veteranen! Een keerpunt in zijn leven komt wanneer hij wordt verdacht van het opdracht geven tot liquidatie van de beruchte bokser John Smit. Maar 'Jantje' houdt zijn kaken op elkaar bij Justitie. Het gevolg: een jarenlange gevangenisstraf. In dit boek geeft hij opheldering over deze cold case.

Ook in de wereld van de motorclubs stijgt Jans ster. Omdat hij niet betrokken wil raken bij een dreigende bikeroorlog kondigt hij in zijn eentje in een vol, vijandig clubhuis zijn afscheid aan. Jantje kan zich terugtrekken zonder boetes, motor inleveren of een fysieke afstraffing.

Jantje O. is een levende legende. In dit boek vertelt hij zijn verhaal zoals hij vocht in de ring: hard voor anderen, hard voor zichzelf, met respect voor de mensen die het verdienen.

Auteur Koen Scharrenberg schreef o.a. voor Elsevier en Panorama.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 16 april 2020
ISBN 9789178619634
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 9u 16m 7s
Bestandsgrootte 763 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.