Luistervoorbeeld

Strafkind

Gevangen bij de nonnen
Auteur Wieke Hart, Maria Genova
Spreker Inge Ipenburg, Miranda Jansen
Speelduur 6u 50m 21s
€ 12,95

Beschrijving

In de katholieke opvanghuizen van de Zusters van de Goede Herder werden tientallen jaren lang duizenden meisjes afgebeuld. Dag in, dag uit verrichtten ze dwangarbeid in wasserijen en naaiateliers in Zoeterwoude, Tilburg, Velp en Almelo. Praten was verboden. Vluchten werd afgestraft. 

Het laatste opvanghuis werd in 1972 gesloten. In Ierland werden in een klooster van dezelfde zusterorde 797 lijken van kinderen gevonden.
  Het eerste deel van Strafkind is een aangrijpend, psychologisch verhaal over het leven van zo'n - fictief - meisje, geschreven door Wieke Hart. 
Het tweede deel door Maria Genova, bevat de historische feiten hoe de katholieke kerk deze kwalijke zaken zo lang geheim wist te houden. Veel slachtoffers vertellen voor het eerst de schrijnende verhalen die ze zelfs hun eigen familie nooit kwijt wilden. Jonge meisjes werden voor het minste geringste in een donkere cel opgesloten of moesten hun eigen braaksel opeten.
 De meeste Nederlanders weten nog niets over het bestaan van de wasfabrieken. Op dit moment verenigen de slachtoffers zich om compensatie te eisen voor hun kapotgemaakte jeugd. Voor het eerst onthult een boek wat er bij de nonnen gebeurde. Proeflezers konden niet geloven dat het allemaal echt zo erg was geweest. Onderzoeksjournalist en bestsellerschrijver Maria Genova was een van hen. Met Strafkind behandelen beide auteurs een zeer actueel verhaal. 

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 17 februari 2021
ISBN 9789179956462
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 6u 50m 21s
Bestandsgrootte 563 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Wieke Hart (1971) studeerde taal- en literatuurwetenschap in Tilburg. Haar studentenhuis werd 'het klooster' genoemd en bleek een opvangtehuis voor kinderen en ongehuwde moeders te zijn geweest.

Toon aanbod