Luistervoorbeeld

Haagse penoze

Achter de schermen van een gesloten onderwereld
Auteur Hendrik Jan Korterink
Spreker Bart Oomen
Speelduur 11u 28m 7s
€ 12,95

Beschrijving

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo 'groot' en gewelddadig, is het criminele milieu rond Den Haag. Het grote verschil: hier zijn de hoofdrolspelers extreem mediaschuw. Geen journalist drong door in dit gesloten bolwerk. Tot nu toe...

Haagse Penoze vertelt het levensverhaal van Hagenees Nico van Empel die opgroeide tussen de penoze. Met zijn BV Whosa (We Hebben Overal Schijt Aan) verleende hij hand- en spandiensten aan oplichters en moordenaars. Nico legde contact met zijn jeugdvriend, de tot levenslang veroordeelde Haagse nachtportier Koos H., die vertelt over de drie kindermoorden waarvoor hij is veroordeeld, maar ook over zijn betrokkenheid bij andere moorden.

Dit boek gaat niet alleen over mannen, er komen heel veel vrouwen in voor. Nico van Empel is een vrouwenman. Vriendinnen van bekende voetballers, dames van zware en lichte zeden, Nico kon er niet genoeg van krijgen. En zij niet van hem. Hij vertelt over 'hoeren en snoeren, oplichting en liquidaties'.

Haagse penoze gaat ook over 'de vrije jongens' in de rosse buurt (Fens en Bartels), in de gokwereld (Scheffer en Bestebreurtje), in de drugshandel (Schneider, Eijk en Pronk), in het vastgoed (Victor 't Hooft) en over de beruchte familie Denie, bekend van gijzeling en bankroof. 

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 5 april 2021
ISBN 9789179956837
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 11u 28m 7s
Bestandsgrootte 630 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Nooit eerder verscheen een boek waarin de Haagse onderwereld uit de jaren zeventig en tachtig zo compleet werd ondertekend. Met veel Haagse humor, dat ook'. - Sjaak Bral.


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Hendrik Jan Korterink (1955-2020) schreef o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen o.a. de bestsellers BV Bruinsma, Haagse penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout).

Toon aanbod