Luistervoorbeeld

Cor

Het levensverhaal van een ras-Amsterdammer en beroepscrimineel
Auteur Hendrik Jan Korterink
Spreker Roel Fooij
Speelduur 10u 33m 24s
€ 12,95

Beschrijving

Cor van Hout was vele jaren de zwager en 'bloedgabber' van Willem Holleeder. Hij werd in november 1983 van de ene op de andere dag een landelijke bekendheid als een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Cor zou het brein achter de brutale kidnap zijn geweest. Zijn familie en vrienden kennen Cor echter van zoveel meer. 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' was zijn motto. Humoristisch, intelligent en altijd in voor een practical joke: mensen die met Cor omgingen hebben veel gelachen. Dit boek beschrijft niet alleen de 'mooie kanten' van Cor. In zijn laatste levensjaren maakte hij vijanden door zijn 'kwade dronk', waardoor goede vrienden afstand van hem namen. Op vrijdagmiddag 24 januari 2003 kwam er in Amstelveen een bloedig eind aan het leven van een bijzondere man.
Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink sprak uitvoerig met familieleden van Cor (de zussen Laura en Nancy, de broers Ad en Martin) en zijn vele vrienden van vroeger en later. Ze zijn Corretje, zoals hij zichzelf vaak noemde, nog lang niet vergeten.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 13 oktober 2020
ISBN 9789179956301
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 33m 24s
Bestandsgrootte 870 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Hendrik Jan Korterink (1955-2020) schreef o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Eerder verschenen o.a. de bestsellers BV Bruinsma, Haagse penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout).

Toon aanbod