Cor
Cor

Cor

Het levensverhaal van een ras-Amsterdammer en beroepscrimineel

Cor van Hout was vele jaren de zwager en 'bloedgabber' van Willem Holleeder. Hij werd landelijk bekend als het brein van de kidnap van Freddy Heineken. In 2003 kwam er een bloedig eind aan zijn leven.

Auteur

Hendrik Jan Korterink

Spreker

Roel Fooij

Speelduur

10 uur 33 min

€ 12,95

Beschrijving

Cor van Hout was vele jaren de zwager en 'bloedgabber' van Willem Holleeder. Hij werd in november 1983 van de ene op de andere dag een landelijke bekendheid als een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Cor zou het brein achter de brutale kidnap zijn geweest. Zijn familie en vrienden kennen Cor echter van zoveel meer. 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd' was zijn motto. Humoristisch, intelligent en altijd in voor een practical joke: mensen die met Cor omgingen hebben veel gelachen. Dit boek beschrijft niet alleen de 'mooie kanten' van Cor. In zijn laatste levensjaren maakte hij vijanden door zijn 'kwade dronk', waardoor goede vrienden afstand van hem namen. Op vrijdagmiddag 24 januari 2003 kwam er in Amstelveen een bloedig eind aan het leven van een bijzondere man.
Onderzoeksjournalist Hendrik Jan Korterink sprak uitvoerig met familieleden van Cor (de zussen Laura en Nancy, de broers Ad en Martin) en zijn vele vrienden van vroeger en later. Ze zijn Corretje, zoals hij zichzelf vaak noemde, nog lang niet vergeten.

Details

Imprint

Lind & Co

Uitgever

Lind & Co

Publicatiedatum

13 oktober 2020

ISBN

9789179956301

Taal

Nederlands

Speelduur

10 uur 33 min

Bestandsgrootte

870 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Meer auteur Hendrik Jan Korterink Bekijk alles

Haagse penoze

Haagse penoze

Hendrik Jan Korterink

€ 12,95
Maffiameid

Maffiameid

Hendrik Jan Korterink

€ 12,95

Meer spreker Roel Fooij Bekijk alles

Handboek hofnar

Handboek hofnar

Juri Hoedemakers

€ 13,99
Fotofinish

Fotofinish

Jac. Toes

€ 9,99
Vermist

Vermist

Harlan Coben

€ 14,99
Ontwricht

Ontwricht

Harlan Coben

€ 14,99