Luistervoorbeeld

Bagels en een bakkie troost

Auteur Jacodine van de Velde
Spreker Liss Walravens
Speelduur 8u 10m 51s
€ 12,95

Beschrijving

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen. 
Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven? 
Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar...
'Bagels en een bakkie troost' is het tweede deel in de serie over de vriendinnen Sara en Marit en is ook zelfstandig te lezen.

Details

UitgeverLind & Co
Publicatiedatum 25 januari 2022
ISBN 9789180192507
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 8u 10m 51s
Bestandsgrootte 674 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Nederland is met Jacodine een feelgoodtalent rijker!' - auteur Wendy Brokers


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Jacodine van de Velde (1974) werd in Oudewater geboren. Op haar vierde jaar verhuisde ze naar Zoutelande, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Na wat omzwervingen vanwege studie en werk woont ze nu samen met haar man en twee zonen in Westkapelle, op vijf minuten loopafstand van het strand.

Zij heeft ruim veertien jaar als orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt, met name met jongeren met eetstoornissen en angst- en stemmingsklachten. Begin 2021 heeft zij haar baan opgezegd en is Praktijk Een Zorg Minder begonnen.

Al van jongs af aan is ze gek op lezen, de laatste jaren vooral van boeken in het genre Young Adult en New Adult. In 2018 ging er een grote wens in vervulling toen ze haar eerste opdracht kreeg om een boek te mogen vertalen. Inmiddels staan er diverse vertalingen op haar naam en lijkt het vertalen ook het schrijversvirus te hebben aangewakkerd, want al snel kreeg Jacodine een verhaal in haar hoofd, geïnspireerd op het onbegrip waar veel jongeren met een eetstoornis mee worden geconfronteerd. Ze begon met schrijven en na een heel proces van schaven, schrappen en herschrijven, is juli 2020 haar debuut Wat je zegt zie je zelf bij uitgeverij Clavis verschenen. Maart 2021 zal haar volgende YA, De stilte zegt genoeg, daar verschijnen.

Ondertussen verscheen zij als finalist van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Sweek binnen de categorie ‘kort verhaal’ in de bundel Korte Verhalen Sweekstars 2018. Haar deelname aan verhalenwedstrijden van Loft Books leverde een tweede prijs met Trippel trappel trippel trap op en met De deur (thriller) won zij zelfs de eerste prijs.

Maart 2020 verscheen het door haar geschreven verhaal Vlam gevat in de bundel Auteurs voor Australië, die werd samengesteld n.a.v. de bosbranden in Australië en waarvan alle opbrengsten naar het goede doel gaan.

De passie voor enerzijds haar werk en anderzijds het lezen en schrijven van verhalen blijkt een mooie combinatie te zijn, want volgende verhalen zijn al in de maak.

Toon aanbod