Endo en zo
Endo en zo

Endo en zo

Endo en zo van Lotte Petersen is een praktische en verrassend grappige gids in een medisch doolhof, maar vooral een ongelooflijk herkenbaar boek voor iedereen die te maken heeft met endometriose.

Auteur

Lotte Petersen

Spreker

Lotte Petersen

Speelduur

5 uur 52 min

€ 12,99

Beschrijving

In Endo en zo schrijft Lotte Petersen op een grappige en verrassend luchtige manier over haar ervaringen met endometriose: een pijnlijke aandoening waarbij baarmoederslijmvlies op andere plekken in het lichaam gaat ontsteken. In Nederland lijden een half miljoen mensen aan deze aandoening. Niet zo heel zeldzaam dus, maar toch blijkt het extreem lastig om de juiste diagnose te krijgen en is er schrikbarend weinig informatie en steun voor deze patiënten.

Voor Endo en zo interviewde Lotte onder meer haar gynaecoloog, osteopaat, huisarts en diëtist, en deelt ze de tips en informatie die ze in de afgelopen jaren heeft verzameld. Van ongemakkelijke momenten op de behandeltafel tot 'gezond googelen' en standaardantwoorden op lastige vragen: Lotte behandelt het allemaal op een open en geestige manier. Het resultaat is een praktische gids in een medisch doolhof, maar vooral een ongelooflijk herkenbaar boek voor iedereen die te maken heeft met endometriose.

'Endometriose blijft onder de radar; maar 1 op de 10 vrouwen lijdt eraan.' ‒ Vlaamse Podcast Snapt gij me nu

'Endometriose is geen ziekte van vrouwen, het is een ziekte voor onze hele samenleving.' ‒ president Macron bij bekendmaking nationaal actieplan Frankrijk

Details

Imprint

Xander Uitgevers B.V.

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Publicatiedatum

9 april 2024

ISBN

9789401622110

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 52 min

Bestandsgrootte

323 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Over de auteur

Lotte Petersen is auteur, en gek op lezen, films kijken en dieren. Ze woonde in o.a. Leiden, Eindhoven en Rome en trouwde stiekem in Las Vegas. Met haar man en vier huisdieren woont ze inmiddels aan het bos in Helmond.

Meer auteur Lotte Petersen Bekijk alles

De rest is confetti

De rest is confetti

Lotte Petersen

€ 14,99
Een verrukkelijk fiasco

Een verrukkelijk fiasco

Lotte Petersen

€ 14,99