Luistervoorbeeld

De tatoeëerder van Auschwitz

Het waargebeurde verhaal van de uitzonderlijke liefde tussen gevangenen 32407 en 34902
Auteur Heather Morris
Spreker Jan Donkers
Speelduur 7u 18m 53s
€ 14,99

Beschrijving

Een indrukwekkend levens- en liefdesverhaal voor de lezers van De man die naar Auschwitz wilde en De jongen in de gestreepte pyjama

In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot 'Tätowierer', tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 34902. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar.

Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita's dood durft Lale hun uitzonderlijke overleversverhaal te delen.

De tatoeëerder van Auschwitz toont de moed van twee jonge mensen en de kracht van liefde onder de meest extreme omstandigheden.

Voor de fans van De man die naar Auschwitz wilde, The Boy in the Striped Pyjamas, Als je het licht niet kunt zien, Schindler's List, Haar naam was Sarah, Sonny Boy, Het familieportret, De tweeling, The Reader en Zwartboek.

Details

UitgeverHarperCollins Holland
Publicatiedatum 12 juni 2018
ISBN 9789402756760
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 7u 18m 53s
Bestandsgrootte 402 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Dit prachtige liefdesverhaal over de tatoeëerder van Auschwitz laat niemand onberoerd.' - Libelle

'Dit prachtige liefdesverhaal over de tatoeëerder van Auschwitz laat niemand onberoerd.' - Libelle


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Heather Morris

Heather Morris is geboren in Te Awamutu, Nieuw Zeeland en woont sinds 1971 afwisselend in Australië en Nieuw Zeeland. Ze is scenarioschrijver en is jarenlang bevriend geweest met Lale en Gita, die na de oorlog naar Australië emigreerden. Ze was de eerste persoon aan wie Lale zijn levensverhaal toevertrouwde, omdat hij zich schaamde voor zijn rol in het kamp. Heather deed naar aanleiding van zijn verhaal onderzoek in Duitsland en Polen en kwam erachter dat Lale veel meer mensen redde dan alleen zijn Gita; doordat hij in zijn positie eten kon smokkelen, heeft hij tientallen mensen in leven gehouden. Deze bijzondere man stierf in 2007, toen hij negentig jaar oud was.

Toon aanbod