Luistervoorbeeld

De drie zussen van Auschwitz

Hun belofte hield hen samen
Auteur Heather Morris
Spreker Charlotte Lap
VertalerKarin de Haas
Speelduur 12u 55m 31s
€ 14,99

Beschrijving

Het nieuwe hartverscheurende boek van de schrijver van De tatoeëerder van Auschwitz.

Toen ze klein waren, beloofden de Joodse zusjes Cibi, Magda en Livia hun vader: wij blijven samen, wat er ook gebeurt. Als Livia op haar vijftiende op transport wordt gesteld, zorgt die belofte voor een dramatische wending. Cibi volgt haar naar het concentratiekamp, Magda duikt onder. Door een wrede speling van het lot worden de zussen herenigd op de gruwelijkste plek op aarde: Auschwitz-Birkenau. Daar doen ze een nieuwe belofte: wij blijven leven, wat er ook gebeurt. De wil om samen te blijven geeft de zussen moed, ook als ze op dodenmars dwars door Europa worden gestuurd en proberen te ontsnappen.

Dit op waarheid gebaseerde verhaal breekt je hart, maar sterkt het ook. De moed van deze drie zussen is ongeëvenaard, evenals de vertelkunst van bestsellerauteur Heather Morris.
 

Details

ImprintHarperCollins
UitgeverHarperCollins Holland
Publicatiedatum 25 januari 2022
ISBN 9789402763317
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 12u 55m 31s
Bestandsgrootte 710 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Heather Morris

Heather Morris is geboren in Te Awamutu, Nieuw Zeeland en woont sinds 1971 afwisselend in Australië en Nieuw Zeeland. Ze is scenarioschrijver en is jarenlang bevriend geweest met Lale en Gita, die na de oorlog naar Australië emigreerden. Ze was de eerste persoon aan wie Lale zijn levensverhaal toevertrouwde, omdat hij zich schaamde voor zijn rol in het kamp. Heather deed naar aanleiding van zijn verhaal onderzoek in Duitsland en Polen en kwam erachter dat Lale veel meer mensen redde dan alleen zijn Gita; doordat hij in zijn positie eten kon smokkelen, heeft hij tientallen mensen in leven gehouden. Deze bijzondere man stierf in 2007, toen hij negentig jaar oud was.

Toon aanbod