Luistervoorbeeld

Niemand is te klein om het verschil te maken

Auteur Greta Thunberg
Spreker Dafne Holtland
Speelduur 1u 23m 55s
€ 9,99

Beschrijving

De baanbrekende speeches van Greta Thunberg, de jonge activist die dé stem van haar generatie is geworden en met haar daden en woorden geschiedenis schrijft

In augustus 2018 besloot een vijftienjarig Zweeds meisje, Greta Thunberg, om één dag niet naar school te gaan. Dit dappere besluit zou uiteindelijk leiden tot een wereldwijde actie tegen de klimaatcrisis, waarmee ze miljoenen leerlingen inspireerde te staken voor onze planeet. Zo wilde ze ervoor zorgen dat regeringen en politici wel móeten luisteren naar de generatie die het kind van de rekening wordt als het milieubeleid niet snel wordt aangepast. Thunberg sleepte er een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede mee in de wacht.
In dit boek komen Thunbergs eigen krachtige woorden bij elkaar. Haar speeches, die zij sinds die dag in 2018 op de meest spraakmakende plekken, toppen en podia geeft, en waarmee ze geschiedenis schrijft in Europa en daarbuiten, schudden ons wakker. Thunberg laat steeds opnieuw overtuigend zien dat íedereen voor de bescherming van onze planeet moet vechten, hoe machteloos we ons ook voelen. Onze eigen toekomst hangt ervan af.

Details

UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum 16 september 2021
ISBN 9789403100616
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 23m 55s
Bestandsgrootte 77 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.