Luistervoorbeeld

Dagboek van een puber

Notities van een onvolprezen wonderkind
Auteur Raoul de Jong
Voorlezer Raoul de Jong
Speelduur 1u 12m 38s
€ 12,99

Beschrijving

Lief dagboek, de conclusie die ik na vandaag kan trekken: ik zit in de klas met een stel massakonijnen die absoluut niet bij mij passen. Ik voel me eenzaam, leeg en alleen. Zes hele lange jaren! Zes jaar en dan is het voorbij. Leeg, helemaal leeg.

Wie is in staat om zonder gevoel van schaamte zijn puberdagboek te herlezen? De meeste dagboeken belanden in een vergeten doos, in de haard of in een papierversnipperaar. Raoul de Jong beschouwt de auteur van zijn dagboeken daarom niet als zijn jongere zelf maar als ‘een twaalfjarig monster dat met veel gevoel voor drama schittert in zijn eigen op Beverly Hills 90210 geïnspireerde soapopera’. Op hilarische wijze analyseert De Jong fragmenten uit zijn dagboek waarin opstandigheden, ontluikende liefdes, gebroken harten en existentiële crises elkaar in hoog tempo afwisselen. Maar De Jong geeft niet alleen een inkijkje in de tere puberziel, zijn verwijzingen naar popmuziek, tv-programma’s en nieuwsfeiten brengen je als lezer onmiddellijk terug naar de jaren negentig van de vorige eeuw.

Details

ImprintUitgeverij de Bezige Bij
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 23 oktober 2018
ISBN 9789403125909
Taal Nederlands
Speelduur 1u 12m 38s
Bestandsgrootte 67 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

‘Ik sta versteld van zijn jeugdige kracht. Wat een boek! (Fantastisch haar ook trouwens.)’ (David Sedaris)

Over de auteur
Photo Raoul de Jong
Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef columns voor Spunk, NRC Handelsblad en Het Parool, en hij publiceerde vijf boeken. Voor zijn eerste boek, Stinknegers, ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs en zijn meest recente, De grootsheid van het al, werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek. Momenteel schrijft hij aan een boek over Suriname en het slavernijverleden.

Toon aanbod