Luistervoorbeeld

Dansen met de vijand

Het oorlogsgeheim van tante Roosje
Auteur Paul Glaser
Voorlezer Jan Donkers, Charlotte Lap
Speelduur 8u 55m 14s
€ 12,99

Beschrijving

Ze overleefde door te dansen. Het oorlogsgeheim van tante Roosje.

Tijdens een bezoek aan Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer uit Nederland staan, met daarop zijn achternaam geschreven. Het is het begin van de onthulling van een lang verborgen familiegeheim: de verzwegen lotgevallen van Pauls tante Roosje.

Roosje Glaser was een jonge Joodse vrouw uit Den Bosch die als danslerares werkt. Ze is zeer succesvol en danst in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn. Wanneer de nationaalsocialisten aan de macht komen, begint voor Roosje een levensgevaarlijk bestaan. Haar eigen man verraadt haar, en uiteindelijk wordt ze meegenomen door de nazi’s. Ze komt terecht in verschillende concentratiekampen, maar Roosje overleeft zelfs Auschwitz.

Details

ImprintUitgeverij Cargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 23 oktober 2018
ISBN 9789403140506
Taal Nederlands
Speelduur 8u 55m 14s
Bestandsgrootte 490 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

'Tegenover de botte verschrikking van Auschwitz zet Roosje haar onuitblusbare levenslust en onnavolgbare charme in. En ze wint.' (Alexander Münninghoff)

'Roosje maakte alles mee, ook het ondenkbare.' (Jan Terlouw)

'Je leest het in één adem uit. Hadden mijn opa, oma en achternichtje ook maar zo mogen dansen.' (Michael van Praag)

‘Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Ik was zeer onder de indruk en heb het gevoel dat ik Roosje echt heb leren kennen.’ (Gerdi Verbeet)

‘Verrassende levens die onverwachts op ons pad worden gebracht zijn altijd weer een extra aanleiding om ervan overtuigd te zijn dat het leven iets bijzonders en verwonderlijks is. 'Dansen met de vijand' licht een tipje op van zo’n verrassend leven.’ (Neelie Kroes)

'Roosje danste in Birkenau, ze kreeg er een brood voor. En wij begrijpen haar. Wat een geweldig boek.’ (Ad van Liempt)

Over de auteur
Photo Paul Glaser
Paul Glaser

Paul Glaser (1947) heeft diverse bestuurlijke functies vervuld bij onderwijs- en zorginstellingen. Na de ontdekking van het oorlogsgeheim in zijn familie besloot hij dat verhaal te verwerken tot een boek. Dansen met de vijand is een besteller in Nederland, en werd bewerkt tot het zeer succesvolle muzikale toneelstuk Tante Roosje in 2016.

Toon aanbod