Luistervoorbeeld

De stille patiënt

Zij is de enige die weet wat er gebeurd is...
Auteur Alex Michaelides
Spreker Rik van de Westelaken, Jolanda van den Berg
Speelduur 10u 20m 1s
€ 14,99

Beschrijving

'Zij is de enige die weet wat er gebeurd is.
Ik ben de enige die haar kan laten praten.’

Alicia Berenson lijkt een perfect leven te leiden; ze is kunstenaar, gelukkig getrouwd en woont in een prachtig huis in een goede buurt in Londen. Maar als haar man op een avond thuiskomt doet ze iets verschrikkelijks: ze schiet hem vijf keer in het gezicht. Sindsdien zwijgt ze.

Alicia’s weigering om te praten, of een verklaring te geven voor haar daad, maakt de moord op haar man tot een mysterie dat tot de verbeelding spreekt van media en publiek. Haar kunst wordt onbetaalbaar, terwijl Alicia zelf ver van alle media in een psychiatrische inrichting is opgenomen.

Psychotherapeut Theo Faber heeft lang moeten wachten voor hij de kans krijgt om Alicia te behandelen. Hij is vastbesloten Alicia aan het praten te krijgen en het motief voor haar daad te achterhalen. Maar met zijn vastberaden zoektocht naar de waarheid brengt hij ook zichzelf in gevaar.

Details

ImprintCargo
UitgeverDe Bezige Bij
Publicatiedatum 6 februari 2019
ISBN 9789403156408
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 10u 20m 1s
Bestandsgrootte 568 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Alex Michaelides

Alex Michaelides (1977) is geboren in Cyprus. Hij studeerde Engelse literatuur in Cambridge (VK) en scenarioschrijven aan de American Film Institute in Los Angeles (VS). Hij studeerde drie jaar psychotherapie en werkte in een gesloten inrichting voor jongeren. Michaelides schreef oa scenario's voor The Devil You Know en The Brits Are Coming.

De stille patiënt is zijn debuut en wordt uitgebracht in 25 landen. De filmrechten zijn inmiddels verkocht aan een Oscar-winnende producer.

Toon aanbod