Luistervoorbeeld

De Fanfare De Sint-Jansvrienden

Auteur Ernest Claes
Spreker Karel Vingerhoets
Speelduur 1u 0m 1s
€ 8,75

Beschrijving

De onweerstaanbaar komische geschiedenis De Fanfare De Sint Jansvrienden speelt zich af op het katholieke, Vlaamse platteland aan het begin van de vorige eeuw.

"Als de mannen van Averbode zondags 's avonds in een herberg ieverans bijeen zitten, dan komen ze er elke keer weer op terug, en verteld de ene er dit van, en weet de andere er nog dàt van, en dan slaan ze met de vlakke hand op de knie dat het patst en lachen dat hun kaken er zeer van doen. Want de fanfare, ziet ge, dat is zowat het enige dat er ooit in Averbode is voorgevallen. Wat er daarvoor gebeurde, is n de loop van de jaren stilaan vergeten. Met het bestaan van de fanfare is om zo te zeggen een soort nieuwe tijdrekening begonnen, en wanneer ze over iets spreken dat al enige tijd geleden is, zeggen ze niet: 'in 't joar zoeveul of zoeveul', maar wel 'in 't joar veur de fanare' of 'noa de fanfare', en daarmee weten ze bij ons veel beter wanneer het gebeurde dat wanneer ge met cijfers zoudt afkomen."
Uit: De Fanfare

Deze Vlaamse novelle wordt op onnavolgbare wijze gelezen door de geboren verteller Karel Vingerhoets.

Inhoud
Jeugd
De Fanfare De Sint Jansvrienden

Details

UitgeverHKM Literatuur
Publicatiedatum 2 juli 2008
ISBN 9789461492654
Taal Nederlands
Soort audioLuisterboek
Speelduur 1u 0m 1s
Bestandsgrootte 45 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Recensies uit de pers

"De Fanfare De Sint Jansvrienden is een hilarische vertelling, met veel zwier verteld, die ons met veel genoegen deed denken aan onze periode als tweede hoorn bij de Sint Hubertusfanfare in Neerglabbeek.." (Peter Haex, Gazet van Antwerpen)


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur

Ernest Claes (1885-1968) was een Vlaams auteur. Hij schreef het boek De Witte, een streekroman over een belhamel in humoristische stijl. In Vlaanderen is hij een van de meest gelezen schrijvers.

Toon aanbod