De Witte

De Witte

De Witte is de bijnaam van Lewie Verheyden, een boerenjongen uit het dorpje Zichem met een hart van goud. Achter zijn branie gaat een treurig leven schuil.

Auteur

Ernest Claes

Spreker

Michaël Pas

Speelduur

5 uur 56 min

€ 12,99

Beschrijving

In 1920 verscheen bij Wereldbibliotheek De Witte, het kostelijke boek van Ernest Claes.De Witte is de bijnaam van Lewie Verheyden, een boerenjongen uit het dorpje Zichem met een hart van goud. Hij haalt allerlei kattenkwaad uit maar achter zijn branie gaat een treurig leven schuil. Zwaar werk en een armoedig bestaan maken de mensen van zijn komaf ongevoelig en hard, en voor de meesten bestaan geen mogelijkheden tot scholing. Bij toeval ontdekt de Witte de literatuur en dat veroorzaakt een ommekeer in zijn leven. De Witte is een schelmenroman over een jongen die probeert op eigen kracht vorm en inhoud aan zijn leven te geven, over de ontwikkeling en ontplooiing van de menselijke geest tegen de stroom in. Het is bij uitstek een boek voor onze tijd, want het barst van levenslust en optimisme. En de taal van Ernst Claes sprankelt nog net zo als honderd jaar geleden. De Witte behoort tot de literaire traditie van begin twintigste eeuw, waartoe ook Kees de jongen van Theo Thijssen en Huckleberry Finn van Mark Twain gerekend worden.

Details

Imprint

Wereldbibliotheek

Uitgever

Park Uitgevers

Publicatiedatum

17 november 2020

ISBN

9789028451261

Taal

Nederlands

Speelduur

5 uur 56 min

Bestandsgrootte

490 MB

Formaat

mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Categorieën

Tags

Over de auteur

Ernest Claes (1885 - 1968) groeide op in een boerengezin in de Kempen. De Witte is losjes gebaseerd op zijn eigen leven. Na zijn studies was Claes betrokken bij de oprichting van de krant 'De Standaard' (1914). Hij was oorlogsheld in de Eerste
Wereldoorlog, en laadde tijdens de Tweede Wereldoorlog de verdenking van collaboratie op zich. Claes schreef tientallen
romans, verhalen en memoires.

Meer auteur Ernest Claes Bekijk alles

Vlaams De Fanfare De Sint-Jansvrienden
€ 8,75

Meer spreker Michaël Pas Bekijk alles

Vlaams Zes

Zes

Rudy Morren

€ 12,99
Vlaams De knikkers van Qadir

De knikkers van Qadir

Qadir Nadery, Leo Bormans

€ 11,99
Vlaams Het incident

Het incident

Rudy Morren

€ 12,99
Vlaams Verdronken land

Verdronken land

Rudy Morren

€ 12,99