Luistervoorbeeld

Jackie

Hoorspel van de Nobelprijswinnaar Elfriede Jelinek, met Carine Crutzen als Jackie Kennedy
Auteur Elfriede Jelinek
Voorlezer Carine Crutzen
Speelduur 1u 1m 36s
€ 15,94

Beschrijving

Jackie Kennedy, een van Amerika’s grootste idolen, is het onderwerp van dit hoorspel van de Oostenrijkse Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek.

Jackie Kennedy: een boeiend mysterie, een van de beroemdste vrouwen ter wereld, een expert in het verbergen van haar ware zelf. Wie is de vrouw achter de stijlicoon met de mooie pakjes, de pillbox en de grote zonnebrillen? De weduwe van de Amerikaanse President John F. Kennedy en de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis zet zichzelf in beeld: een leven vol glans en glamour, beproeving en ontreddering, en een vileine afrekening met haar eeuwige rivale Marilyn Monroe.
Een weergaloze monoloog.

Cast
Jackie Kennedy: Carine Crutzen

Regie: Vibeke von Saher
Muziek: Jeroen Kuitenbrouwer / Maarten Spruijt
Sounddesign: Jeroen Kuitenbrouwer
Techniek: Frans de Rond

Details

UitgeverHoorSpelFabriek
Publicatiedatum 3 augustus 2008
ISBN 9789461493415
Taal Nederlands
Speelduur 1u 1m 36s
Bestandsgrootte 58 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden

Over de auteur
Photo Elfriede Jelinek
Elfriede Jelinek

Elfriede Jelinek (1946) groeide op in Wenen en studeerde theaterwetenschappen, kunstgeschiedenis, piano, orgel en compositie. Zij is een veelzijdig auteur, ze schrijft proza, gedichten, toneelstukken en filmscenario's. Beroemd werd ze met de romans De pianiste (1986, verfilmd door Michael Haneke) en Lust (1989). Na De kinderen van de doden (1998) en Geeft niet (2002) verscheen in 2003 de stilistisch meesterlijke roman Hebzucht. Haar derde 'hoofdzonden-roman' Neid publiceerde zij in 2008 alleen op haar website.

Jelinek ontving talrijke onderscheidingen, waaronder de Georg Büchner-prijs in 1998 voor haar veelzijdige oeuvre. Ze ontving op 10 december 2004 de Nobelprijs voor Literatuur 'voor haar muzikale stroom van stemmen en tegenstemmen in romans en toneelstukken, die met een buitengewoon taalkundig vuur de absurditeit van de clichés van de samenleving en hun onderwerpende kracht onthullen'. Voor Jackie kreeg Elfriede Jelinek de prestigieuze Duitse prijs voor hoorspelen, de 'Hörspielpreis der Kriegsblinden'.

Toon aanbod