Luistervoorbeeld

Zin en onzin van De Da Vinci Code

Een kunsthistorische reis door het boek
Auteur Karin Braamhorst
Spreker Karin Braamhorst
Speelduur 2u 8m 48s
€ 4,99

Beschrijving

Kunsthistorica Karin Braamhorst trekt al lange tijd volle zalen met haar lezing Zin en onzin van De Da Vinci Code. Het inmiddels wereldberoemde boek van Dan Brown is een ingenieuze mengelmoes van fictie en feiten en roept veel vragen op over wat er nu waar is en niet waar is. Zo heeft De Da Vinci Code massa's lezers er moeiteloos van kunnen overtuigen dat de figuur naast Jezus op Leonardo Da Vinci's Laatste Avondmaal niet Johannes is, maar Maria Magdalena. Ze zou niet alleen de maaltijd met Jezus hebben gedeeld, maar ook het bed. Is dit waar? Was de Mona Lisa het vermeende zelfportret van Leonardo en welke geheimen schuilen er nog meer in zijn werken? Bestaat er echt zoiets als de Heilige Graal en zo ja, wat is dat?

In deze onverkorte weergave van de lezing neemt Karin Braamhorst haar toehoorders mee op een kunsthistorisch reisje door het boek en laat ze stapsgewijs zien dat er wel degelijk andere, aannemelijker verklaringen staan dan die door Dan Brown gegeven worden.

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 24 april 2011
ISBN 9789461495822
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 8m 48s
Bestandsgrootte 87 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Karin Braamhorst

Karin Braamhorst (1960) is kunsthistoricus, docent en auteur. In 2004 verscheen van haar hand het Ikonen Lexicon, een alfabetisch geordend, begrijpelijk geschreven en prettig leesbaar handboek over de geschiedenis van ikonen, dat in de pers lovend werd ontvangen. In juni 2006 is het Lexicon van Nederland in de Negentiende eeuw verschenen, waarin de grote maar vooral ook de kleine verhalen zijn opgetekend over het leven in die tijd.

Zij is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Door haar persoonlijke aanpak weet zij haar toehoorders te enthousiasmeren en te betrekken bij de verhalen die ze vertelt en de beelden die ze laat zien.

Toon aanbod