Luistervoorbeeld

Het Maria Magdalena-mysterie

Een kunsthistorische reis door het leven van een legendarische vrouw
Auteur Karin Braamhorst
Spreker Karin Braamhorst, Jaap Kranenborg
Speelduur 2u 9m 30s
€ 4,99

Beschrijving

Maria Magdalena is na Maria de populairste vrouw uit het Nieuwe Testament. Maria, als moeder van Jezus, is een duidelijk symbool van zuiverheid en onschuld. Maria Magdalena blijft echter een mysterieuze en ongrijpbare vrouw.

Ze volgde Jezus toen hij door Galilea trok. Ze was erbij toen hij gekruisigd werd. Ze ontdekte als eerste het lege graf, en na zijn dood verscheen Jezus als eerste aan haar.

Deze lezing van kunsthistorica Karin Braamhorst gaat over de vele verhalen die over Maria Magdalenawerden verteld. Ze werd afgeschilderd als schoonheid, als een secreet, als apostel en als een prostituee...

Details

UitgeverXander Uitgevers B.V.
Publicatiedatum 24 april 2011
ISBN 9789461495853
Taal Nederlands
Soort audioOverige spraak (hoorcollege, interview, discussie, audiotour)
Speelduur 2u 9m 30s
Bestandsgrootte 89 MB
Formaat mp3 download en geschikt voor de Luisterrijk app

Trefwoorden


Reviews van luisteraars

Login om review toe te voegen.
Over de auteur
Photo Karin Braamhorst

Karin Braamhorst (1960) is kunsthistoricus, docent en auteur. In 2004 verscheen van haar hand het Ikonen Lexicon, een alfabetisch geordend, begrijpelijk geschreven en prettig leesbaar handboek over de geschiedenis van ikonen, dat in de pers lovend werd ontvangen. In juni 2006 is het Lexicon van Nederland in de Negentiende eeuw verschenen, waarin de grote maar vooral ook de kleine verhalen zijn opgetekend over het leven in die tijd.

Zij is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Door haar persoonlijke aanpak weet zij haar toehoorders te enthousiasmeren en te betrekken bij de verhalen die ze vertelt en de beelden die ze laat zien.

Toon aanbod